Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Gezondheidsrecht

Vergelijk

Is de overheid verplicht nieuwe geneesmiddelen te vergoeden? Heeft een patiënt recht op euthanasie? Gezondheidsrecht kent een brede benadering van het vakgebied. Je bestudeert onder meer de rechten van de patiënt en de inrichting van het zorgstelsel in Nederland. Elementen uit het publiekrecht, privaatrecht en strafrecht komen in deze master samen.

Het studieprogramma

Het onderwijs vindt overwegend plaats in kleine groepen. We verwachten van jou een actieve deelname. Bijvoorbeeld bij het schrijven en presenteren van group papers. Minimaal één vak in je studieprogramma is onderdeel van de Amsterdam Law Practice, ons unieke, prijswinnende ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. Het onderwijsprogramma ontving hiervoor een Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022, dé prijs voor vernieuwend hoger onderwijs.

Is deze master iets voor jou? 

  • Ben je geïnteresseerd in de juridische aspecten van de gezondheidszorg en de impact van juridische regels op de positie van mensen in kwetsbare posities?
  • Wil je iets betekenen voor mensen in de maatschappij?
  • Wil je les van topdocenten met veel praktijkervaring?
Copyright: FdR
De docenten zijn erg betrokken en allen werkzaam in de praktijk. Zij verlevendigen de stof met verhalen en praktijkvoorbeelden. Lees meer verhalen van studenten
Kleinschalige master

Veel aandacht voor de individuele student

Focus op actuele onderwerpen

Actuele onderwerpen vormen een geïntegreerd deel van het studieprogramma

Inspirerend ervaringsleren

Ervaringsgericht leren met de Amsterdam Law Practice

Interdisciplinair onderzoeksinstituut

De UvA heeft een eigen onderzoeksinstituut: het Law Centre for Health and Life

Na je studie

Onze alumni komen terecht binnen de gezondheidszorg, bij toezichthoudende organisaties of (aansprakelijkheids)verzekeraars. Maar ook binnen de non-profit en in togaberoepen, zoals in de advocatuur. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma voldoe je bij afronding van deze master in principe aan de civiel effect-vereisten.

Feiten & cijfers
Diploma
LLM Gezondheidsrecht
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60516
Locatie
Roeterseilandcampus