Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Gezondheidsrecht

Vergelijk

Wat denk jij: is de overheid verplicht nieuwe geneesmiddelen altijd te vergoeden? Heeft een patiënt recht op euthanasie? Onderzoek deze en andere kwesties tijdens de master Gezondheidsrecht. Zoek de verdieping op in het gevarieerde programma met nieuwe vakken en een aangepast curriculum.

De masteropleiding Gezondheidsrecht kent een brede benadering van het vakgebied, onder meer gebaseerd op de actuele onderwerpen in het werkveld. Je bestudeert de rechten van de patiënt, maar ook de inrichting van het zorgstelsel in Nederland, de verhouding tussen recht en ethiek en de betekenis van internationale regelingen. In dat kader komen elementen uit het publiekrecht, privaatrecht en strafrecht in deze opleiding samen.

Het studieprogramma

Het onderwijs vindt overwegend plaats in kleine groepen. We verwachten van jou een actieve deelname. Bijvoorbeeld bij het schrijven en presenteren van group papers. Minimaal één vak in je studieprogramma is onderdeel van de Amsterdam Law Practice, ons unieke, prijswinnende ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. Het onderwijsprogramma ontving hiervoor een Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022, dé prijs voor vernieuwend hoger onderwijs.

Is deze master iets voor jou? 

  • Ben je geïnteresseerd in de juridische aspecten van de gezondheidszorg en de impact van juridische regels op de positie van mensen in kwetsbare posities?
  • Wil je iets betekenen voor mensen in de maatschappij?
  • Heb je een bachelor rechten gedaan aan de UvA of bij een van de andere universiteiten in Nederland?
  • Of heb je geen universitair juridisch bachelordiploma? Dan zijn er schakelprogramma’s voor wo- en hbo-studenten.
Copyright: FdR
De docenten zijn erg betrokken en allen werkzaam in de praktijk. Zij verlevendigen de stof met verhalen en praktijkvoorbeelden. Lees meer verhalen van studenten
Kleinschalige master

Veel aandacht voor de individuele student

Focus op actuele onderwerpen

Actuele onderwerpen vormen een geïntegreerd deel van het studieprogramma

Inspirerend ervaringsleren

Ervaringsgericht leren met de Amsterdam Law Practice en topdocenten met veel praktijkervaring

Interdisciplinair onderzoeksinstituut

De UvA heeft een eigen onderzoeksinstituut: het Law Centre for Health and Life

Na je studie

Onze alumni komen terecht binnen de gezondheidszorg, bij toezichthoudende organisaties of (aansprakelijkheids)verzekeraars. Maar ook binnen de non-profit en in togaberoepen, zoals in de advocatuur. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma voldoe je bij afronding van deze master in principe aan de civiel effect-vereisten.

Feiten & cijfers
Diploma LLM Gezondheidsrecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60516
Locatie Roeterseilandcampus