Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Staats- en bestuursrecht (Publiekrecht)

Vergelijk

Je wordt bij Staats- en bestuursrecht opgeleid om een cruciale functie te vervullen binnen de democratische rechtsstaat. Dat betekent dat je het recht niet zonder meer als status-quo aanvaardt maar nieuwsgierig bent naar andere oplossingen. Je begrijpt dat rechtstoepassing altijd een keuze is, waarbij er oog is voor de belangen van individuele burgers.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de studie Staats- en bestuursrecht.

Het studieprogramma

Binnen de master volg je onder meer het vak Staats- en bestuursrecht in de praktijk. Dit vak is onderdeel van de Amsterdam Law Practice, ons unieke, prijswinnende ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. Het onderwijsprogramma ontving hiervoor een Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022, dé prijs voor vernieuwend hoger onderwijs.

Is deze master iets voor jou?

Als je kiest voor de master Staats- en bestuursrecht aan de UvA volg je een traject dat zich duidelijk onderscheidt van andere universiteiten. Door de combinatie van verdieping en praktijk zal je in staat zijn om concrete nieuwe rechtsvragen, die ontstaan door alle nieuwe maatschappelijke veranderingen, zelf te beantwoorden. Daarbij wordt ook veel aandacht besteed aan schrijfvaardigheid en debatteren.

Copyright: Fdr
De UvA spreekt mij erg aan vanwege de betrokkenheid bij de Nederlandse rechtspraktijk Jacobine van den Brink, hoogleraar Bestuursrecht Lees de verhalen van studenten en docenten
Specialisatiemogelijkheden

Staats- en bestuursrecht wordt geïntegreerd onderwezen, met de mogelijkheid om je te specialiseren in het staatsrecht of in het bestuursrecht

Kleinschalig onderwijs

Kleine groepen en laagdrempelig contact met docenten en studenten

Stagemogelijkheden

Goede stagemogelijkheden door nauwe contacten met het werkveld

Docenten met praktijkervaring

Veel van onze docenten zijn verbonden aan rechterlijke colleges, of werken in de advocatuur. Ook zijn er regelmatig gastdocenten.

Na je studie

In de praktijk bestaat een grote behoefte naar afgestudeerde juristen met een gedegen kennis van het staats- en bestuursrecht. Onze alumni komen terecht bij de Raad van State, de rechterlijke macht, ministeries, de ACM, de autoriteit persoonsgegevens, de AFM, DNB, gemeenten, de provincie, adviesbureaus en de advocatuur. Ook een wetenschappelijke carrière of een carrière in het onderwijs is natuurlijk mogelijk.

Ontdek de andere tracks

Wist je dat Staats- en bestuursrecht een track (specialisatie) is van de masteropleiding Publiekrecht? Strafrecht is de andere track van deze master. De zelfstandige master Gezondheidsrecht kan ook interessant zijn om te bekijken.

Feiten & cijfers
Diploma LLM Publiekrecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 60220
Locatie Roeterseilandcampus