Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studieprogramma

Onderwijsvormen

Het onderwijs wordt – voor zover mogelijk – in kleine groepen van maximaal 25 personen gegeven. Van studenten wordt een actieve houding verwacht tijdens de colleges en werkgroepen. Het onderwijs is zeer praktijkgericht en als student maak je regelmatig opdrachten of schrijf je essays.

Ook is in de opleiding voortdurend aandacht voor de actualiteit en praktijk. Recente ontwikkelingen worden besproken en er zijn regelmatig bezoeken aan zittingen op de rechtbank. We werken bovendien intensief samen met de Rechtbank Amsterdam op het gebied van studentstages. Lees meer over ons ervaringsonderwijs: Amsterdam Law Practice.

De informatie in de Studiegids geldt voor het huidige studiejaar en kan voor volgend jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar hier te vinden.

Diploma Publiekrecht

Staats- en bestuursrecht is een traject van de geaccrediteerde masteropleiding Publiekrecht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Publiekrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van (de verschillende trajecten binnen) het masterprogramma Publiekrecht  in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.