Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De minor is georganiseerd rond de verschillende fases in het schrijfproces: beginnen bij het idee en eindigend met de redactie. Bij elk van de vijf vakken van deze minor vormen fictie, poëzie en creatieve non-fictie de rode draad. Het is een ‘hands-on’ minor, waarbij je werkt aan individuele en collectieve schrijfopdrachten. Er wordt van je verwacht dat je actief deelneemt aan de colleges, die in de vorm van (gast)workshops worden aangeboden.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • De creatieve mens: de ideeën tussen de letters
  Blok 1
  6
 • Karakter krijgen: karakters en dialogen
  Blok 2
  6
 • Een scène maken: van idee tot plot
  Blok 3
  6
 • Stem en stijl: het vinden van je eigen stem
  Blok 4
  6
 • Redigeren: kritisch herschrijven
  Blok 5
  6
UvA Studiegids: Minor Creative Writing

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Creative writing een goede voorbereiding op een master in bijvoorbeeld Journalistiek en media, Redacteur/editor en Nederlandse taal en cultuur, maar je kunt ook denken aan de Engelstalige masters Literature, Culture and Society en European Studies: Identity and Integration. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Na aanmelding voor deze minor word je gevraagd een motivatiebrief op te sturen. Dit is vereist voor deelname aan deze minor en is bedoeld om de voorkennis en behoefte van studenten in kaart te brengen. De motivatiebrief is geen onderdeel van het selectieproces. Je kunt er dus niet door afgewezen worden.

Aanmelden

De aanmeldperiode voor een minor in studiejaar 2024-2025 start op dinsdag 14 mei om 8.00 uur en sluit op maandag 17 juni om 13.00 uur.

Contact

Heb je een inhoudelijke vraag over deze minor, neem dan contact op met de coördinator, dr. Yaniv Hagbi, via y.hagbi@uva.nl.

Feiten & cijfers
Studielast
30 EC,
Voertaal
Nederlands
Start
September
Locatie
Universiteitskwartier