Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Creative writing

De minor creative writing is gericht op studenten van binnen en buiten de geesteswetenschappen met ervaring in het lezen en analyseren van (literaire) teksten die hun creatieve schrijfvaardigheid willen versterken.

De minor is georganiseerd rond de verschillende fases in het schrijfproces: beginnen bij het idee en eindigend met de redactie. Bij elk van de vijf vakken van deze minor vormen fictie, poëzie en creatieve non-fictie de rode draad. Het is een ‘hands-on’ minor, waarbij je werkt aan individuele en collectieve schrijfopdrachten. Er wordt van je verwacht dat je actief deelneemt aan de colleges, die in de vorm van (gast)workshops worden aangeboden.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • De creatieve mens: de ideeën tussen de letters
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Karakter krijgen: karakters en dialogen
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Een scène maken: van idee tot plot
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Stem en stijl: het vinden van je eigen stem
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Redigeren: kritisch herschrijven
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
UvA Studiegids: Minor Creative Writing

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Creative writing een goede voorbereiding op een master in bijvoorbeeld Journalistiek en media, Redacteur/editor en Nederlandse taal en cultuur, maar je kunt ook denken aan de Engelstalige masters Literature, Culture and Society en European Studies: Identity and Integration. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Na aanmelding voor deze minor word je gevraagd een motivatiebrief op te sturen. Dit is vereist voor deelname aan deze minor en is bedoeld om de voorkennis en behoefte van studenten in kaart te brengen. De motivatiebrief is geen onderdeel van het selectieproces. Je kunt er dus niet door afgewezen worden.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start op12 mei 2022.

Contact

Heb je een inhoudelijke vraag over deze minor, neem dan contact op met de coördinator, dr. Yaniv Hagbi, via y.hagbi@uva.nl.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September
Locatie Universiteitskwartier