Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De minor Educatie is af te ronden in één semester. Het curriculum kun je vinden in de Studiegids.

Stappenplan

Doorloop alle onderstaande stappen om je aan te melden voor de minor Educatie.

 • Stap 1. Vul het aanmeldformulier in

  Voor de volgende schoolvakken start de minor Educatie enkel in september: Arabisch, Godsdienst en levensbeschouwing, Italiaans, Russisch. Voor alle overige schoolvakken start de minor Educatie zowel in februari als in september.

  • De aanmeldperiode voor de collegestart in september loopt van 15 februari t/m 30 april;
  • De aanmeldperiode voor de collegestart in februari loopt van 15 september tot en met 31 oktober.

  Uitsluitend tijdens de genoemde aanmeldperiodes vind je hieronder een link naar het aanmeldformulier.

  Na het versturen van het aanmeldformulier krijg je van de ILO een (automatisch gegenereerde) e-mail. Hierin staat wat je moet doen om formeel te worden toegelaten. Lees deze e-mail dus zorgvuldig!

 • Stap 2. Voer een toelatingsgesprek

  Nadat jouw formulier door het onderwijsbureau is ontvangen, word je uitgenodigd voor een toelatingsgesprek.

 • Stap 2a. Doe mee met de Check-in

  Voorafgaand aan start van de opleiding is er op de ILO en de opleidingsscholen een Check-in. De Check-in is bedoeld voor studenten die de opleiding met een stage gaan volgen en nog geen eerdere ervaring in het voortgezet onderwijs hebben.

 • Stap 3. Stuur een kopie van je cijferlijst op

  Voor je aanmelding hebben we een kopie van de officiële cijferlijst van je bacheloropleiding met ten minste 90 EC nodig. Stuur deze zo snel mogelijk - maar uiterlijk 10 mei (septemberstart)/ 10 november (februaristart) - op, anders kunnen wij je aanmelding niet verwerken.

  Hoe lever je het benodigde document aan?

  Scan het document en verstuur het via de Digitale Student Service Desk op de contactpagina.

 • Stap 4. Meld je aan voor de vakken tijdens de vakaanmeldingsperiode

  Nadat je het gehele aanmeldingstraject hebt doorlopen, dien je je tijdens de vakaanmeldingsperiode in juni in te schrijven voor de vakken van de minor Educatie. Ten tijde van de vakaanmelding wordt je hierover ingelicht per e-mail. Meer informatie vind je op de studentensite voor de Lerarenopleidingen, onder het lemma Vakaanmelding.

Overige informatie

 • Stageplek

  In het aanmeldformulier kun je aangeven of je een praktijkplek nodig hebt en welke regio je voorkeur heeft. Hoewel we ons uiterste best doen om voor iedereen een geschikte stageplaats te vinden, kunnen wij helaas geen stageplek garanderen.

  Verdeling van de beschikbare stageplekken gaat op datum van binnenkomst van je aanmeldformulier en het tijdstip van inlevering van de gevraagde documenten. Zonder stageplek kun je helaas niet aan de opleiding beginnen. Uiterlijk een week voor de start van de opleiding ontvang je een e-mail waarin staat op welke school je bent geplaatst.

 • Startdagen

  Als je in september start met de minor Educatie, zijn er eind augustus al twee startdagen. Bij de start in februari vinden er eind januari twee startdagen plaats.

  Tijdens de startdagen maak je kennis met je docenten, je medestudenten en het programma. Ook volg je workshops die je voorbereiden op de lespraktijk. Je wordt verwacht aanwezig te zijn op deze dagen.

 • Collegedagen
  • Voor studenten die in september met de minor Educatie starten, is donderdag de vaste lesdag op de UvA. 
  • Voor de collegestart in februari is dinsdag de vaste lesdag. Je dient op die dag van 09.00 tot 17.00 uur op de ILO aanwezig te zijn. 

Disclaimer

Wijzigingen voorbehouden. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.