Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor Educatie

Educatie

Tijdens de minor Educatie maak je kennis met de praktijk en de theorie van het leraarsberoep. Daarnaast biedt de minor de mogelijkheid om je te bekwamen in het uitoefenen van andere educatieve functies. Als je de minor Educatie hebt gedaan, krijg je bij het afronden van je bachelor een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid voor onderbouw havo-vwo en voor vmbo-tl.

Meer informatie

Toelating

De minor Educatie is bedoeld voor studenten in de bachelorfase van de volgende faculteiten/opleidingen:

  • Economische Wetenschappen en Econometrie (Economie, Economie en bedrijfseconomie, Bedrijfskunde)
  • Geesteswetenschappen (enkele talen, geschiedenis en godsdienst)
  • Instituut voor Interdisciplinaire Studies (Future Planet Studies en studenten Bèta-gamma met major Natuurkunde, Psychobiologie, Scheikunde of Wiskunde)
  • Maatschappij- en Gedragswetenschappen (Sociale Geografie, Fysische Geografie, Planologie en Aardwetenschappen)
  • Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (Biologie, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde en Biomedische wetenschappen)

Ook als je de bachelor al hebt afgerond, kan je de minor Educatie volgen. In dat geval schrijf je je in voor de Educatieve Module. op die manier kan je het minorprogramma na je bacheloropleiding volgen.

Om toegelaten te worden tot de minor Educatie moet je ingeschreven staan bij een bacheloropleiding in de richting van het betreffende schoolvak. Ook dien je minimaal 90 EC te hebben behaald.

De minor wordt aangeboden voor de volgende schoolvakken: Aardrijkskunde, Algemene Economie, Arabisch*, Biologie, Duits, Engels, Frans, Geschiedenis, Godsdienst en levensbeschouwing*, Grieks en Latijn*, Informatica, Italiaans*, Latijn & KCV*, Natuurkunde, Nederlands, Russisch*, Scheikunde, Spaans* en Wiskunde.

* Het aantal stageplaatsen voor deze vakken in de onderbouw is (zeer) beperkt. Hierdoor kan de minor mogelijk niet worden aangeboden; de stage is immers een verplicht onderdeel van de minor. Het aanbod van stageplaatsen verschilt per jaar.

Kerngegevens

Educatie
Studielast 30 EC, 6 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september