Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Frans

Minor

Een minor Frans geeft je een extra kwalificatie op de Nederlandse en de internationale arbeidsmarkt. 

Frans studeren aan de UvA gaat verder dan Frankrijk alleen: je leert ook over het Frans van de Maghreb, de vroegere koloniën van Frankrijk, zijn voormalige overzeese gebieden en andere Franstalige gebieden in de wereld (denk aan Zwitserland en Canada).

Een minor in de talen vergt behoorlijk wat inspanning. Naast de intensieve colleges zul je regelmatig bezig zijn met zelfstudie en voorbereiding op vocabulaire-, luister- en grammaticatoetsen, ook als je al voorkennis hebt.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Maîtrise du Français 1
  Blok 1
  6
 • Maîtrise du Français 2
  Blok 2
  6
 • Nouvelle Vague: Revolutie in Film
  Blok 3
  6
 • Maîtrise du Français 3
  Blok 4
  6
 • Maîtrise du Français 4
  Blok 5
  6
UvA Studiegids: Minor Frans

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Frans een goede voorbereiding zijn op de tweejarige educatieve master Frans (Educatie en communicatie). Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De inschrijving voor deze minor in studiejaar 2023-2024 is gesloten.

Feiten & cijfers
Studielast
30 EC,
Voertaal
Nederlands, Taal van de opleiding
Start
September
Locatie
Universiteitskwartier