Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De minor Italië studies kan gevolgd worden zonder kennis van het Italiaans. Je start met een inleiding op het vakgebied van de Italië studies. Dan verdiep je je in de Italiaanse nationale identiteit, vanuit een breder Europees kader, en ga je kijken naar dialecten, minderheidstalen en taalbeleid. In Good Italy, Bad Italy onderzoek je verdeelde visies op aspecten van het Italiaanse heden en verleden, om te besluiten met de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de Italiaanse staat.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Inleiding Italië studies
  Blok 1
  6
 • Nationale identiteiten in Europa
  Blok 2
  6
 • Cinema italiano. Het verbeelde Italië
  Blok 3
  6
 • Good Italy, Bad Italy. Een complexe nationale identiteit
  Blok 4
  6
 • Het moderne Italië
  Blok 5
  6
UvA Studiegids: Italië studies

Voorbereiding op een master

De minor Italië studies is interessant voor studenten van moderne vreemde talen, Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Europese studies. Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Italië studies een goede voorbereiding zijn op een master Geschiedenis of Kunstgeschiedenis en Europese studies (Identity and Integration of European Policy). Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmeldperiode voor een minor in studiejaar 2025-2026 start half mei 2025.

Feiten & cijfers
Studielast
30 EC,
Voertaal
Nederlands, Taal van de opleiding
Start
September
Locatie
Universiteitskwartier