Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Frans (Educatie en communicatie)

Schakelprogramma

Dit schakelprogramma is bedoeld voor studenten met een hbo-opleiding Frans of een universitair bacherlordiploma dat niet direct toegang biedt tot de master Frans (Educatie en communicatie).

Programma

Let op: beschik je over een universitair bachelordiploma, dan hoef je de vakken Academische vaardigheden (2 x 6 EC) niet te volgen, waarna het programma niet 42 maar 30 studiepunten omvat. Onderstaand zie je het programma van het huidige studiejaar; de vakken in het komende studiejaar kunnen enigszins afwijken. De Studiegids voor het nieuwe studiejaar verschijnt in mei.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Academische vaardigheden pre-master
  Blok 1
  Blok 3
  12
 • Littérature française: théories et pratiques
  Blok 1
  6
 • Linguistique française: théories et pratiques
  Blok 2
  6
 • Maîtrise du français 5
  Blok 2
  6
 • Atelier de recherche
  Blok 4
  6
 • État de la langue - langue d'État
  Blok 6
  6
UvA Studiegids: schakelprogramma Frans (Educatie en communicatie)

Procedure: inschrijven via Studielink

 1. Doe in Studielink een verzoek tot inschrijving voor de master Educatie en Communicatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen
  Je meldt je dus niet direct aan voor het schakelprogramma, maar volgt de inschrijfprocedure voor de master. Volg alle stappen van het inschrijfproces, inclusief de inschrijving in MyInfo en het aanleveren van alle gevraagde toelatingsdocumenten. Dit zorgt ervoor dat je in het volgende studiejaar automatisch kunt worden toegelaten tot de master Frans (Educatie en communicatie).
 2. Wacht op het toelatingsbesluit
  De selectiecommissie beoordeelt je vooropleiding. Als je via het schakelprogramma kunt voldoen aan de toelatingsvoorwaarden, ontvang je een afwijzing voor de master, en een positief besluit voor het schakelprogramma.
 3. Meld je in Studielink aan voor het schakelprogramma Franse taal en cultuur
  Pas nadat je (voorwaardelijk) bent toegelaten tot het schakelprogramma, meld je je in Studielink aan voor het schakelprogramma Franse taal en cultuur. Rond je de pre-master binnen een jaar met succes af, dan word je automatisch toegelaten tot de master Frans (Educatie en communicatie).

Aanmelddeadline

De aanmelddeadline voor het schakelprogramma is gelijk aan die voor de master die je wilt volgen. Voor studenten met een Nederlandse of EU/EER-nationaliteit geldt de deadline van 15 mei.

Kosten

Het collegegeldtarief voor een schakelprogramma in het studiejaar 2023-2024 is € 38,56 per EC, met een maximum van € 2.314. Voor een schakelprogramma van 42 EC komt het tarief dus neer op € 1.620; voor een programma van 30 EC € 1.157.

Meer informatie

Dr. J. (Jeroen) Jansen

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Nederlandse Letterkunde

Feiten & cijfers
Vorm
Voltijd
Studielast
30/42 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands, Taal van de opleiding
Toelatingseisen
Hbo-vooropleiding
Wo-vooropleiding
Start
September