UvA Proefstuderen

Verdiepen in je studiekeuze, voor 5/6 vwo

Met UvA Proefstuderen kun je je verder verdiepen in een studie. Volg een hoorcollege of werkgroep. Je krijgt tijdens proefstuderen geen voorlichting over het studieprogramma of over toelatingseisen. Die vragen kun je stellen op de Bachelordag of aan de studieadviseurs van de opleiding, die je vindt via de contactgegevens op de opleidingspagina’s.

Proefstuderen in het kort

  • Wat: volg een hoorcollege, practicum of werkgroep
  • Wanneer: 19 t/m 23 januari 2015
  • Doel: krijg een realistisch beeld van een studie en studeren aan een universiteit. Proefstuderen is dé manier om kennis te maken met een wetenschappelijke opleiding.
  • Voor wie: 5/6 vwo'ers die zich al hebben georiënteerd op een vervolgopleiding, zoals op de UvA Bachelordag, en door de opleidingsinformatie te bestuderen.

Alternatief voor Proefstuderen: Meelopen

Doet de studie van jouw interesse niet mee aan Proefstuderen? Je kunt ook een dagdeel meelopen met een student. Het verschil met UvA Proefstuderen is dat je bij Meelopen zelf een afspraak maakt met de opleiding/student om mee te gaan naar de lessen. UvA Proefstuderen vindt plaats op een vast moment en je volgt de lessen samen met andere vwo'ers.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

28 november 2014