UvA Proefstudeerweek

Verdiepen in je studiekeuze, voor 5/6 vwo

Tijdens de UvA Proefstudeerweek kun je je verder verdiepen in een studie. Volg een hoorcollege of werkgroep. Je kunt je nu aanmelden.

In de UvA Proefstudeerweek kun je je verdiepen in een studie. Tijdens deze week bieden diverse opleidingen een proefcollege aan. Je hoeft dus alleen aanwezig te zijn op de dag(en) dat jouw opleiding proefstuderen biedt. Je krijgt tijdens proefstuderen geen informatie over toelatingseisen, deze informatie vind je op de opleidingspagina. Ook vind je daar informatie over het studieprogramma.

Proefstuderen in het kort

  • Wat: volg een hoorcollege, practicum en/of werkgroep
  • Wanneer: 3 - 14 december 2018
  • Doel: krijg een realistisch beeld van een studie en studeren aan een universiteit. Proefstuderen is dé manier om kennis te maken met een wetenschappelijke opleiding.
  • Voor wie: 5/6 vwo'ers die zich al hebben georiënteerd op een vervolgopleiding, zoals op de UvA Bachelordag, en door de opleidingsinformatie te bestuderen.

Let op: Proefstuderen is een studiekeuzeactiviteit voor studiekiezers, het is niet de bedoeling dat je ouders, verzorgers of andere begeleiders meeneemt. Iedere deelnemende studiekiezer dient zich persoonlijk ingeschreven te hebben om deel te kunnen nemen aan de ronde (indien je de optie ‘ouder/begeleider’ aanvinkt op het aanmeldformulier wordt deze niet geregistreerd).

Programma en aanmelden

Check hier welke opleidingen meedoen aan de Proefstudeerweek en meld je aan.

Alternatief voor de Proefstudeerweek: Student voor een dag

Doet de studie van jouw interesse niet mee aan Proefstudeerweek? Je kunt ook een dagdeel Student voor een dag zijn. Het verschil is dat je dan zelf een afspraak maakt met de opleiding/student. De Proefstudeerweek vindt plaats op een vast moment en je volgt deze lessen samen met andere vwo'ers.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

19 november 2018