UvA Proefstuderen

Verdiepen in je studiekeuze, voor 5/6 vwo

Met UvA Proefstuderen kun je je verder verdiepen in een studie. Volg een hoorcollege of werkgroep. Je krijgt tijdens proefstuderen geen informatie over toelatingseisen, deze informatie vind je op de opleidingspagina. Ook vind je daar informatie over het studieprogramma.

Proefstuderen in het kort

  • Wat: volg een hoorcollege, practicum of werkgroep
  • Wanneer: 18 tot 22 april 2016
  • Doel: krijg een realistisch beeld van een studie en studeren aan een universiteit. Proefstuderen is dé manier om kennis te maken met een wetenschappelijke opleiding.
  • Voor wie: 5/6 vwo'ers die zich al hebben georiënteerd op een vervolgopleiding, zoals op de UvA Bachelordag, en door de opleidingsinformatie te bestuderen.

Certificaat

Als je school vraagt om een certificaat (van je deelname), vraag dit dan aan via proefstuderen@uva.nl

Aanmelden: houd mij op de hoogte

De aanmelding voor Proefstuderen opent in het voorjaar van 2016. Wil je een mail ontvangen als de aanmelding opent? Meld je dan aan via onderstaande link.

Alternatief voor Proefstuderen: Meelopen

Doet de studie van jouw interesse niet mee aan Proefstuderen? Je kunt ook een dagdeel Meelopen met een student. Het verschil met UvA Proefstuderen is dat je bij Meelopen zelf een afspraak maakt met de opleiding/student om mee te gaan naar de lessen. UvA Proefstuderen vindt plaats op een vast moment en je volgt de lessen samen met andere vwo'ers.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

28 januari 2016