UvA Proefstuderen

Verdiepen in je studiekeuze, voor 5/6 vwo

Met UvA Proefstuderen kun je je verder verdiepen in een studie. Volg een hoorcollege of werkgroep. Je krijgt tijdens proefstuderen geen informatie over toelatingseisen, deze informatie vind je op de opleidingspagina. Informatie over het studieprogramma van je opleiding vind je in de studiegids, via ‘Studieprogramma’.

Proefstuderen in het kort

  • Wat: volg een hoorcollege, practicum of werkgroep
  • Wanneer: 23 t/m 27 maart 2015
    Let op: Bèta-gamma op 11 maart, Future Planet Studies op 16, 17 en 18 maart. Bekijk het programma. 
  • Doel: krijg een realistisch beeld van een studie en studeren aan een universiteit. Proefstuderen is dé manier om kennis te maken met een wetenschappelijke opleiding.
  • Voor wie: 5/6 vwo'ers die zich al hebben georiënteerd op een vervolgopleiding, zoals op de UvA Bachelordag, en door de opleidingsinformatie te bestuderen.

Aanmelden Proefstuderen 23 t/m 27 maart

Aanmelden voor UvA Proefstuderen tussen 23 t/m 27 maart is op dit moment nog niet mogelijk. Laat je gegevens achter via onderstaande link, dan houden wij je op de hoogte wanneer de aanmelding opent.

Proefstuderen Bèta-gamma of Future Planet Studies

Tussen 11 en 18 maart bieden de opleidingen Bèta-gamma en Future Planet Studies bieden Proefstuderen aan. Via onderstaande link vind je meer informatie over de inhoud van de proefstudeercolleges en hier kun je je ook direct aanmelden voor Proefstuderen van deze twee studies. 

Alternatief voor Proefstuderen: Meelopen

Doet de studie van jouw interesse niet mee aan Proefstuderen? Je kunt ook een dagdeel meelopen met een student. Het verschil met UvA Proefstuderen is dat je bij Meelopen zelf een afspraak maakt met de opleiding/student om mee te gaan naar de lessen. UvA Proefstuderen vindt plaats op een vast moment en je volgt de lessen samen met andere vwo'ers.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

12 februari 2015