Bachelor Universitaire Pabo van Amsterdam

De Universitaire Pabo van Amsterdam is een nieuwe opleiding die gestart is in september 2010. Een opleiding van de UvA en de HvA samen, die gericht is op het basisonderwijs in Amsterdam en andere grote steden. Na afronding van deze Academische Pabo krijg je twee diploma's: hbo bachelor leraar basisonderwijs (Bachelor of Education) en een universitaire bachelor pedagogische wetenschappen (Bachelor of Science, BSc).Video wordt geladen..

Trekt het basisonderwijs je en wil je een opleiding volgen op universitair niveau? Kies dan voor de Universitaire Pabo van Amsterdam. Deze dubbele bachelor is voor studenten die praktijk en theorie graag combineren. Je beroep later: lesgeven en onderzoeken in het basisonderwijs in de grote stad. Lesgeven aan kinderen van deze tijd. Met vakkennis, praktijkervaring én door onderzoek.

Werken in het basisonderwijs

Ieder kind is uniek. Ieder kind verdient een kans zich door goed en effectief onderwijs te ontwikkelen.

In het basisonderwijs is vooral vraag naar academisch geschoolde leerkrachten, die naast goed lesgeven ook onderzoek doen naar leren en leerresultaat, de leerlingenzorg ontwikkelen en het onderwijs verbeteren. Daarom is er nu de Universitaire Pabo van Amsterdam.

Na je opleiding aan de Academische Pabo weet je hoe je de ontwikkeling van kinderen kunt stimuleren en hoe je je kennis kunt gebruiken om goed en effectief onderwijs te verzorgen. Je houdt je bezig met het leerproces én met de schoolorganisatie en culturele diversiteit van de stad waarin de leerlingen opgroeien.

De opleiding vraagt om excellente studenten die doelgericht leren en werken voor hun onderwijscarrière.

Student Ruben Hebing

Ruben Hebing: "Ik wil meester worden omdat het gewoon een ontzettend leuk vak is, je er veel kinderen mee helpt en door onderwijs bijdraagt aan de toekomst van ons land. Al met al heb ik ontzettend veel plezier in het meester zijn."


Diploma
Pedagogische wetenschappen & Pabo
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
240 EC, 48 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
56607

Gepubliceerd door  UPVA