Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Informatie voor ouders/verzorgers

Het maken van een studiekeuze is een proces en kost tijd. Als ouder/verzorger kun je een belangrijke ondersteunende rol spelen in dit studiekeuzeproces. Neem bijvoorbeeld deel aan online voorlichtingsavonden waar handige tips worden gegeven, of bezoek de UvA online.

Webinars: Hoe help ik mijn kind bij studiekiezen?  en Studiekiezen: Praktische zaken

Op onze voorlichtingsavonden voor ouders wordt geen informatie gegeven over de opleidingen zelf. Daarvoor nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan de Bachelorweek in maart 2023 en de opleidings-pagina te bekijken. 

Bekijk eerdere online voorlichtingsvideo's:

 

Oudervoorlichting
Hoe help ik mijn kind kiezen?

Op 31 oktober 2022 vond de oudervoorlichting plaats met het thema 'hoe help ik mijn kind kiezen'. Het is vaak lastig voor een scholier om een keuze te maken voor een studie. In deze video krijgen ouders en verzorgers tips en tricks om hun kind te helpen kiezen. 

Oudervoorlichting
Een studie kiezen: praktische zaken

Op dinsdag 22 november konden ouders deelnemen aan de online oudervoorlichting 'Praktische zaken'. Waarbij vooral aandacht werd besteed aan onderwerpen als toelating, inschrijving, het studentenleven, studiebegeleiding en nog veel meer. Bekijk de opname van de voorlichting of lees het pdf document.

Bezoek de UvA online

Maak als ouder/verzorger online kennis met de UvA. Ontdek de opleidingen en de campussen en bekijk welke open dagen en andere activiteiten we aanbieden.

Zie daarnaast ook de overige informatie op de pagina Hoe kies je een studie?