Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Vooruitstrevend onderwijs en onderzoek voor sterkere juridische instituties, oplossingen voor maatschappelijke problemen, en een rechtvaardige samenleving

Anti-Corruption Excellence Award voor Nathalie Dijkman

Nathalie Dijkman ontving de prestigieuze Anti-Corruption Excellence Award voor haar start-up SEMA. Ze is ook mede-ontwikkelaar van het start-up-programma van de Amsterdam Law Hub.

Van vmbo naar rechten

Ook als je studieloopbaan bij het vmbo start, kun je uiteindelijk naar de universiteit. Dat bewijst masterstudent Arbeid en onderneming Niluvar Rahimi.

Innovation Award voor Jill Coster van Voorhout

Het team van Jill Coster van Voorhout (links op de foto) kreeg een Award voor hun innovatieve mix van onderzoeksmiddelen om crimineel geld te traceren in bankgegevens.
Docenten beantwoorden de vragen: 'Kan ik een robot aanklagen?' en 'Mag ik een festival in het Vondelpark organiseren?'
Video wordt geladen..
Kan ik een robot aanklagen?
Video wordt geladen..
Mag je een festival organiseren in het Vondelpark?
Onderwijs
De rechtenfaculteit biedt 3 bacheloropleidingen (Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en de Engelstalige studie PPLE) en 19 (internationale) masteropleidingen aan.
Onderzoek
Onderzoek aan de rechtenfaculteit is zeer divers van aard. Zo omvat het empirisch rechtssociologisch onderzoek naast fundamenteel rechtsfilosofisch onderzoek.

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste facultaire nieuws? Houd dan de berichten op onze nieuwspagina in de gaten.

Agenda

Er worden allerlei evenementen georganiseerd door (medewerkers) van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, zoals lezingen, seminars en workshops.

In verbinding

Ons onderwijs en onderzoek staan in verbinding met de samenleving. Lees meer over de Law Hub, ervaringsleren en de impact van onze onderzoeksprojecten.

Onze social media-kanalen