Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Vooruitstrevend onderwijs en onderzoek voor sterkere juridische instituties, oplossingen voor maatschappelijke problemen, en een rechtvaardige samenleving

Updates coronavirus

De UvA houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en plaatst elke werkdag updates. Lees de veelgestelde vragen en de informatie over het onderwijs.

Nederlanders bereid tot Europese solidariteit bij bestrijding epidemie

De EU moet een centralere rol krijgen bij het bestrijden van epidemieën. Dit blijkt uit een enquête die nog vóór de coronacrisis is uitgevoerd door een interdisciplinair UvA-onderzoeksteam, onder wie Anniek de Ruijter.

Het coronavirus en het recht

De maatregelen die wereldwijd worden genomen om het coronavirus te bestrijden hebben een grote impact. De beperkingen die er zijn opgelegd, roepen bijvoorbeeld vragen op over de rol van de EU, privacy en de ...
Docenten beantwoorden de vragen: 'Kan ik een robot aanklagen?' en 'Mag ik een festival in het Vondelpark organiseren?'
Video wordt geladen..
Kan ik een robot aanklagen?
Video wordt geladen..
Mag je een festival organiseren in het Vondelpark?
Onderwijs
De rechtenfaculteit biedt 3 bacheloropleidingen (Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en de Engelstalige studie PPLE) en 19 (internationale) masteropleidingen aan.
Onderzoek
Onderzoek aan de rechtenfaculteit is zeer divers van aard. Zo omvat het empirisch rechtssociologisch onderzoek naast fundamenteel rechtsfilosofisch onderzoek.

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste facultaire nieuws? Houd dan de berichten op onze nieuwspagina in de gaten.

Agenda

Er worden allerlei evenementen georganiseerd door (medewerkers) van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, zoals lezingen, seminars en workshops.

In verbinding

Ons onderwijs en onderzoek staan in verbinding met de samenleving. Lees meer over de Law Hub, ervaringsleren en de impact van onze onderzoeksprojecten.

Onze social media-kanalen