De hele dag door heb je met het recht te maken. Als je iets koopt ga je een overeenkomst aan. In het verkeer is aansprakelijkheid belangrijk en moet je wegenbelasting betalen. En voordat je Instagram of TikTok gebruikt ga je eerst akkoord met de voorwaarden. Tijdens je studie leer je hier als een jurist naar te kijken. Met een bachelor Rechten aan de UvA sta je dus midden in de maatschappij.
Redenen om Rechten te komen studeren aan de UvA
Jij als jurist

Persoonlijke ontwikkeling en echte zaken

In de Amsterdam Law Firm werk je in vaste groepen aan echte zaken. Je ontdekt welke rol als jurist straks bij jou past. Zo bouw je vanaf het begin aan jouw toekomst als jurist.
Kwaliteit

Excellent rechtenonderwijs

Rechtenonderwijs op topniveau. Door enthousiaste docenten met een hart voor onderwijs en het recht.
Impact van het recht

Recht in de samenleving

Hoe maak je keuzes als jurist? En wat betekent dit voor een ander en de maatschappij? Hier werken we samen aan een rechtvaardige samenleving.
Amsterdam

Grote stad, onderwijs in kleine groepen

Studeren in Amsterdam, en onderwijs in kleine groepen. Zo leer je ook nog eens snel je studiegenoten kennen in de leukste stad van Nederland.
Opleidingsvideo bachelor Rechtsgeleerdheid_2023
Hoe ziet het studieprogramma eruit?

Onderwijsdirecteur van de juridische bachelors Arthur Salomons en directeur van de Amsterdam Law Firm Marcelle Reneman vertellen over de opbouw van het studieprogramma.

Copyright: UvA
Je bent bezig met de actualiteit, met dingen die nu spelen in de maatschappij Rechtenstudent Madé
Copyright: UvA
Het is superfijn dat je veel aandacht krijgt, en ook doelgerichte aandacht van je mentor bijvoorbeeld Rechtenstudent Ashanthy