Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor

Fiscaal recht

Vergelijk

Wil jij leren hoe het belastingrecht in elkaar zit en direct aan de slag met realistische zaken? Kies dan voor de bachelor Fiscaal recht aan de UvA! Je bent jurist vanaf dag één. Je leert academische en juridische vaardigheden en ervaart vanaf het begin hoe het is om als fiscaal jurist te werken.

Het studieprogramma 2023-2024

In de bachelor Fiscaal recht bestudeer je de regels die bepalen wie belasting moet betalen en waarover. Zo krijg je uitgebreide kennis van en inzicht in het fiscale recht. Je leert over de belangrijkste heffingen, denk aan de loon- en inkomstenbelasting bij personen, de vennootschapsbelasting bij bedrijven en de omzetbelasting. Daarbij gaan we ook in op de rol van personen, bedrijven en de overheid als het gaat om belastingheffing. Je houdt je niet alleen bezig met wetteksten en gerechtelijke uitspraken, maar denkt ook na over hoe het fiscale systeem voor de toekomst verbeterd kan worden. Het belastingrecht speelt een grote rol in onze maatschappij. Bijna elke gebeurtenis of juridisch feit heeft wel een fiscaal gevolg. In de studie is er daarom ook aandacht voor de maatschappelijke ontwikkelingen bij belastingheffing en voor de fiscale vraagstukken rondom digitalisering, ethiek en duurzaamheid. Uiteraard bevat deze studie ook de belangrijkste juridische – niet-fiscale – vakken en biedt daarom eveneens een goede basis van het recht in het algemeen.

Vanaf het begin van je studie doe je mee aan de Amsterdam Law Firm. In dit speciale, kleinschalige onderwijs werk je in kleine groepen van 15 medestudenten aan echte zaken en past de stof toe die je in de colleges leert. Daarnaast leer je academische en juridische vaardigheden en oefen je deze in opdrachten. Hierdoor leer je denken en werken als academisch jurist. Je wordt begeleid door enthousiaste docenten die hun kennis uit de praktijk delen.

Amsterdam Law Firm

Je past je kennis en vaardigheden toe op echte juridische zaken

Kleinschalig onderwijs

Je wordt intensief begeleid door bevlogen docenten

Fiscaal jurist vanaf dag 1

Vanaf dag één ervaar je hoe het is om als fiscaal jurist te werken

Amsterdam

Je studeert in Amsterdam, het juridisch hart van Nederland

Is deze bachelor iets jou?

De studie Fiscaal recht is iets voor jou als je je hierin herkent:

  • je hebt een vwo-diploma (ongeacht je profiel) of een hbo-Rechten propedeuse; 
  • je vindt het leuk om (soms complexe) zaken te analyseren en tot een oplossing te komen; 
  • je hebt gevoel voor taal en schrikt niet van enkele cijfers;
  • je bent geïnteresseerd in het belastingstelsel en hoe dit volgens de wet geregeld is; 
  • je wilt nadenken over een rechtvaardige belastingheffing;
  • je wilt graag mensen, bedrijven of de overheid helpen bij fiscaal-juridische kwesties.
Vraag de folder aan

Meer weten over de bacheloropleiding Fiscaal recht? Vraag dan de folder aan.

Copyright: FdR
Een specialisatie vergroot je kansen op de arbeidsmarkt Marciana, bachelorstudent Fiscaal recht Lees Marciana's verhaal en dat van andere studenten

Na je studie

Na het behalen van je bachelor Fiscaal recht krijg je de titel Bachelor of Laws (LLB). Je hebt kennis van alle basisgebieden van het recht, met een duidelijke specialisatie in belastingrecht, en weet hoe je het algemene en het fiscale recht moet toepassen in de praktijk. Om gespecialiseerd fiscalist te worden heb je ook een master Fiscaal recht nodig. Aan de UvA kun je kiezen tussen twee tracks binnen deze master: Fiscaal recht en Internationaal en Europees belastingrecht.

Feiten & cijfers
Diploma LLB Fiscaal recht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56827
Locatie Roeterseilandcampus