Bachelor Medische informatiekunde

Informatie over de bachelor Medische informatiekunde aan de UvA.Om de informatievoorziening in de medische wereld in goede banen te leiden, zijn mensen nodig met kennis van geneeskunde en informatiekunde. Medische informatiekunde voorziet in een behoefte van de geneeskundige en gezondheidskundige praktijk. Na je studie kun je meteen aan de slag.

Kiezen voor een loopbaan met toekomst

Kiezen voor Medische informatiekunde is kiezen voor een studie en een loopbaan met perspectief. In de opleiding komen vragen aan bod als:

  • Is het mogelijk om mensen te waarschuwen vóórdat ze ziek worden?
  • Hoe lossen we de wachtlijstproblematiek op?
  • Is digitale registratie van patiëntengegevens wel veilig?
  • Hoe zorg je dat de juiste patiënt de juiste medicatie krijgt in een ziekenhuis met duizenden patiënten?

Je krijgt een boeiende combinatie van programmeren, wiskunde en geneeskundige vakken. De praktijk is een belangrijk onderdeel van het programma. Ieder jaar loop je mee in bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk of ziekenhuis. Zo leer je op theoretische en praktische wijze bijdragen aan het vakgebied van nu én de toekomst. Als afgestudeerd medisch informatiekundige kun je meteen aan de slag!

Medische informatiekunde iets voor jou?

  • Je hebt een vwo-diploma met wiskunde A of B en natuurkunde.
  • Vakken als Informatiekunde, Fysiologie, Gezondheidsprocessen, Management in de gezondheidszorg, Logica en Software Engineering spreken je aan; je wilt ze toepassen op interessante vraagstukken in de gezondheidszorg.
  • Je wilt bijvoorbeeld gaan werken als consultant, gezondheidsmanager, ontwikkelaar van medische informatiesystemen of als beleidsadviseur in de gezondheidszorg.

Zie ook


Diploma
BSc Medische Informatiekunde
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
56573

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam