Door de coronacrisis is het moeilijk om je nu te oriënteren op een vervolgopleiding. Daarom biedt de UvA zo veel mogelijk voorlichtingsactiviteiten online aan. Voor de opleiding Nederlandse taal en cultuur kun je online Proefstuderen.

Proefstuderen 

Op 14 mei 2020 om 14:00 uur, zal de bacheloropleiding Nederlandse taal en cultuur een live Q&A zoom-sessie houden. Je krijgt dan een beeld van de verschillende vormen van onderzoek en onderwijs die in deze opleiding centraal staan – op het vlak van de taalkunde, de letterkunde, en de taalbeheersing. Als voorbereiding op het proefstuderen via Zoom vragen we je om de onderstaande twee video's te bekijken. Deze geven je een beeld van de taalkundige onderdelen van de opleiding. Tijdens de Q&A-sessie krijg je ook nog een live mini-college dat je meer informatie geeft over de rol van onderzoek naar literatuur en cultuur in onze opleiding.

Proefstuderen taalkunde deel 1
Proefstuderen taalkunde deel 1
Proefstuderen NTC taalkunde deel 2
Proefstuderen NTC taalkunde deel 2

Zoom sessie

Om in te loggen op Zoom, zal je per e-mail een wachtwoord ontvangen. De Q&A vindt plaats op 14 mei 2020 om 14:00 uur. Je kan deelnemen door op de onderstaande link te klikken. 

Hoorspel van de Vergi-Moorden

Ieder jaar voert de toneelcommisie van de studievereniging Helios een toneelstuk op. Dit jaar zou een moderne versie van de 'de burggravin van Vergi' worden opgevoerd. Het vertelt het verhaal over een affaire met dodelijke consequenties. Wegens het coronavirus was de commissie genoodzaakt om het toneelstuk af te lasten. Het script werd omgetoverd tot een audioscript, waarna er een hoorspel van is gemaakt. Mocht je het leuk vinden om hiernaar te luisteren, dan kan dat vanaf 8 mei 2020 om 20:30 op Youtube, via onderstaande link.

Meer online studievoorlichting

Nederlandse taal en cultuur

Bij Nederlandse taal en cultuur leer je hoe taal functioneert, hoe cultuur bijdraagt aan de samenleving en hoe communicatie werkt. En als die niet werkt, weet een neerlandicus wat er moet veranderen.
Onze bacheloropleiding