Italië studies

Italië studies maakt je tot een specialist bij uitstek van Italië en zijn positie binnen Europa, met een vloeiende beheersing van het Italiaans.Hippo_JPG-MARIJNIZ_160119_0606

Land van cultuur en tegenstellingen

Italianen worden geroemd om hun wetenschap, architectuur, film, literatuur, mode en design. Italië is wereldberoemd om zijn cultureel erfgoed. Tegelijkertijd worstelt het moderne Italië met turbulente politieke verhoudingen, perioden van sociale onrust, een grote tegenstelling tussen het Noorden en Zuiden, en een moeizame verhouding tussen kerk en staat. Italië studies maakt je tot een specialist bij uitstek van Italië en zijn positie binnen Europa, met een vloeiende beheersing van het Italiaans.

Italië studies iets voor jou?

  • Wel als je een vwo-diploma hebt (ongeacht je profiel) en je geïnteresseerd bent in de Italiaanse cultuur.
  • Je vindt het leuk om te spelen met woorden en taal. Via luisteren, spreken, grammatica en lexicon leer je Italiaans. Het werkt in je voordeel als je kennis hebt van Latijn, Frans en Engels.
  • Ook moet je zelfstandig kunnen werken. Het komt daarbij goed van pas als je initiatiefrijk en nieuwsgierig bent.

Waarom Italië studies aan de UvA? 

  • Een unieke opleiding: Italië Studies aan de UvA is de enige Nederlandse bacheloropleiding die studenten een uitstekende beheersing van het Italiaans meegeeft naast een culturele, maatschappelijke, politieke en historische kennis van het moderne Italië in een brede context.
  • Opleiding tot professional: studenten worden opgeleid tot professionals die in Europa over grenzen kunnen samenwerken. Gewapend met veelzijdige kennis van Europa en de Mediterrane regio, een uitstekende beheersing van het Italiaans en een degelijke academische vorming zijn zij aantrekkelijke kandidaten voor functies in de wereld van kunst- en cultuur, moderne media, politiek en diplomatie.
  • Persoonlijke aandacht en begeleiding: studenten kunnen hun individuele talenten optimaal benutten en een studiepad uitstippelen naar een specifiek beroepsveld of master.
  • Amsterdam is de ideale studieomgeving: in geen andere stad in Nederland is zoveel Italiaanse culturele en economische bedrijvigheid te vinden.​
  • Na je bachelor een master aan de UvA: na je bachelor kun je aan de UvA blijven en kiezen voor een van de masterprogramma's op het gebied van taal, cultuur en regiostudies die de UvA aanbiedt (zie: Masters).

Kerngegevens


Diploma
BA Italiaanse taal en cultuur
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands, Taal van de opleiding
Start
September
CROHO-code
56809

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen