Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Prof. dr. Miša Džoljić is benoemd tot hoogleraar Healthcare Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Miša Džoljić (foto: Kirsten van Santen)
Miša Džoljić (foto: Kirsten van Santen)

In zijn onderzoek zal Džoljić zich richten op gezondheidszorgmanagement en -activiteiten. Eerder heeft hij zich voornamelijk beziggehouden met het werkingsmechanisme van anesthetica op cellulair niveau. Aan de UvA krijgt Džoljić de verantwoordelijkheid voor de MBA in Healthcare Management aan de Amsterdam Business School van de UvA. 

Over Džoljić 

Džoljić is sinds 2020 hoogleraar gezondheidszorgmanagement aan Nyenrode Business Universiteit. Tussen 2012 en 2020 was hij rector magnificus en CEO van Nyenrode. Van 2005 tot 2012 was hij vice-decaan en lid van de Raad van Bestuur van het Academisch Medisch Centrum (AMC-UvA).  

Van 1999 tot 2006 was hij lid van het managementteam en vervolgens hoofd van de afdeling Anesthesiologie en hoogleraar Anesthesiologie aan het AMC-UvA. In 1996 promoveerde hij aan de UvA in de anesthesiologie, en van 1998 tot 1999 volgde hij een Executive MBA aan Nyenrode en de Simon School of Business Administration in Rochester, Verenigde Staten. Džoljić studeerde geneeskunde, met als specialisatie anesthesiologie, aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, waar hij in 1987 afstudeerde.  

Džoljić heeft vele bestuurlijke functies bekleed, waaronder: lid van de raad van toezicht van de Bascule (polikliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie) (2006 tot 2012); bestuurslid van de Landelijke Vereniging voor Traumacentra (het huidige Landelijk Netwerk Acute Zorg) (2011 en 2013). Daarnaast is hij sinds respectievelijk 2017 en 2020 lid van de Raad van Commissarissen van AT Osborne en Pro Senectute.