Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Daniël Smit (foto: Kirsten van Santen)
Daniël Smit (foto: Kirsten van Santen)

Smit gaat werken bij het Amsterdam Centre for Tax Law (ACTL) en wordt een van de academische leiders van het UvA-onderzoeksproject Designing the tax system for a Cashless, Platform-based and Technology-driven society (CPT-project).

Naast zijn onderwijstaken zal Smit interdisciplinair onderzoek doen naar de belastingheffing van de gedigitaliseerde economie en in het bijzonder naar de fiscale uitdagingen en kansen ten aanzien van online platforms. Daarbij gaat hij ook speciale aandacht besteden aan de positie van ontwikkelingslanden. Met zijn expertise en onderzoek zal Smit bijdragen aan het algemene doel van het CPT-project, namelijk stakeholders en beleidsmakers bouwstenen aanreiken om belastingstelsels eerlijker, efficiënter en robuuster te maken (‘paying the fair share in the right place’).

Over Daniël Smit

Daniël Smit (Rotterdam, 1976) studeerde eerst piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij behaalde zijn LL.M.-diploma's in Nederlands recht en Nederlands belastingrecht (cum laude) in 2004 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij promoveerde in 2011 aan de Universiteit van Tilburg, waar hij van 2007 tot augustus 2021 deel uitmaakte van het Fiscaal Instituut Tilburg als bijzonder hoogleraar Corporate Taxation and Corporate Finance. Hij is auteur van meer dan honderd nationale en internationale publicaties, met name op het gebied van internationaal en Europees belastingrecht. Daarnaast is hij een frequent spreker op nationale en internationale congressen en seminars en geeft hij (gast)colleges. Zijn proefschrift werd bekroond met de European Academic Tax Thesis Award 2012.