Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Onbekende derden hebben zich toegang verschaft tot de ICT-omgevingen van de HvA en UvA, dat heeft het Security and Operations Center van de HvA en UvA geconstateerd. Maatregelen zijn en worden getroffen om de gevolgen te beperken en te zorgen dat onderwijs en onderzoek zoveel mogelijk ongestoord doorgang kan vinden.

Onbeschikbaarheid ICT-diensten

We onderzoeken welke delen van onze ICT-omgeving geraakt zijn. Om de impact op ons onderwijs en onderzoek zo veel mogelijk te beperken, zullen we de komende tijd proactief systemen tijdelijk uitzetten. Deze systemen en de informatie in die systemen zijn op dat moment niet beschikbaar. We begrijpen dat dit overlast geeft en proberen dit zoveel mogelijk te beperken.

Informatie via uva.nl en hva.nl, of services.hva.nl en services.uva.nl

In het belang van het onderzoek kunnen we nu niet verder ingaan op de achtergrond en omvang van deze aanval. De laatste informatie vind je op uva.nl en hva.nl of op services.hva.nl en services.uva.nl. Hier houden we je op de hoogte van de gevolgen en, wanneer relevant, over welke acties je zelf kan uitvoeren.

Geplande examens en lessen kunnen gewoon doorgaan, mocht dat onverhoopt niet mogelijk zijn dan worden betrokkenen daarover geïnformeerd.

Meer informatie

Op de pagina met onder andere Veelgestelde vragen vind je meer informatie