Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Politicologiestudent Dikran Kassabian is door het College van Bestuur benoemd tot studentassessor van de Universiteit van Amsterdam. Kassabian is de opvolger van Rijk van Beek en start per 1 september voor een periode van een jaar.

Dikran Kassabian is de nieuwe studentassessor

Sinds 2015 is jaarlijks een studentassessor actief. De studentassessor woont de bestuursvergaderingen bij, adviseert het bestuur en plaatst studentgerelateerde onderwerpen op de agenda. Daarnaast onderhoudt de studentassessor nauw contact met de Centrale Studentenraad (CSR), studenten en studentenverenigingen. Kassabian wordt de zesde studentassessor van de UvA.

De benoemingscommissie is enthousiast over Kassabian: ‘We zijn blij dat het in deze bijzondere coronatijd is gelukt om goede kandidaten te trekken voor de functie van studentassessor. Uiteindelijk is onze keuze op Dikran gevallen. Hij is een gedreven student met een passie voor inspraak en democratie. In de gesprekken maakte hij indruk met de rustige manier waarop hij zijn ideeën onder woorden brengt. Bovendien brengt hij een bijzondere ervaring mee. We zien uit naar de samenwerking’, aldus Karen Maex, rector magnificus en voorzitter van de benoemingsadviescommissie.

Kassabian is opgegroeid in Syrië en heeft daar meegemaakt dat studenten geen enkele inbreng hebben op de universiteit. Hij is daarom erg gemotiveerd om als studentassessor aan het werk te gaan: ‘Ik hecht waarde aan een democratisch besluitvormingsproces en zal er alles aan doen om de positie van de studentenraad te versterken en ervoor te zorgen dat het perspectief van de student aanwezig is in de vergaderingen.’ Wat Kassabian betreft wordt het komende collegejaar erg belangrijk voor de UvA, waarin we niet alleen teruggaan naar de campus maar ook uitdagingen hebben op het gebied van sociale veiligheid, duurzaamheid en diversiteit: ‘Ik wil dat de UvA een plek blijft waar iedereen welkom is en waar een diversiteit aan achtergronden en meningen wordt gezien als een kracht’.  

Over Dikran Kassabian

Dikran Kassabian (25) is geboren en opgegroeid in Aleppo, Syrië en woont sinds 2015 in Nederland. Kassabian doet twee studies: Hij is tweedejaars student Politicologie met een specialisatie Internationale betrekkingen aan de UvA en vierdejaars student Civiele techniek aan de TU Delft. Daarnaast is hij debatcoach en werkt hij als tolk bij verschillende evenementen.