Haal je master recht uit het juridisch hart

Bekijk onze 19 juridische masteropleidingen. Verbreed of verdiep je kennis van het recht en kom studeren aan onze campus in hartje Amsterdam.
Wat zou jij over lachgas in de wet zetten?
Juridisch gezien is de handel in lachgas een lastige kwestie. Het gebruik van lachgas is niet strafbaar en sinds 2016 valt dit middel niet meer onder de Geneesmiddelenwet maar onder de Warenwet. Lachgas is dus vrij te verkopen. De gemeente denkt nu toch gronden te hebben gevonden om de verkoop te verbieden. Dat gaat dan voornamelijk over het verkopen zonder vergunning in de openbare ruimte, óók als de bestelling en de geldtransactie online plaatsvinden.
Overzicht juridische masters
Bekijk onze 19 Nederlandstalige en Engelstalige masteropleidingen.
Ervaringsonderwijs
De Amsterdam Law Practice inspireert studenten tot het doen van onderzoek en het verdiepen van kennis. Je leert door te doen.

De juridische masteropleidingen van de UvA:

Staats- en bestuursrecht, Strafrecht en Gezondheidsrecht

Binnen Publiekrecht kun je kiezen uit de tracks Staats- en bestuursrecht of Strafrecht of de master Gezondheidsrecht.

Engelstalige masters

Op zoek naar een internationale opleiding? We hebben masters op het gebied van Europees en Internationaal recht, maar ook de interdisciplinaire master Law & Finance.

Informatierecht

De master Informatierecht richt zich op een breed vakgebied, waarin het recht en actuele thema’s rondom informatie en technologie samenkomen.

Fiscale masters

Geïnteresseerd in fiscale kwesties? De UvA biedt twee tracks aan binnen de master Fiscaal recht, een Engelstalige master in Law & Finance en de Advanced master International Tax Law.

Arbeidsrecht en Arbeid en onderneming

Binnen de master Arbeidsrecht wordt ook de track Arbeid en onderneming aangeboden voor studenten die ook geïnteresseerd zijn in fusies en overnames.

Commerciële rechtspraktijk en Privaatrechtelijke rechtspraktijk

Wil je je privaatrechtelijke kennis verdiepen? Kies dan voor de track Commerciële of Privaatrechtelijke rechtspraktijk.
Campus in Amsterdam
Contactpersonen