Masteropleidingen rechten

Bekijk de 19 unieke masteropleidingen van de rechtenfaculteit van de UvA. Er zijn zowel Nederlandstalige als Engelstalige juridische masters. Verbreed of verdiep je kennis van het recht.
Overzicht juridische masteropleidingen

De juridische masteropleidingen van de UvA:

Internationaal en Europees belastingrecht en Nederlands belastingrecht

Ben je geïnteresseerd in fiscale kwesties? De UvA biedt twee fiscale tracks aan binnen de master Fiscaal recht: Internationaal en Europees belastingrecht en Nederlands belastingrecht.

Arbeidsrecht en Arbeid en onderneming

Arbeidsrecht en Arbeid en onderneming zijn dynamische opleidingen binnen de master Arbeidsrecht. De colleges en werkgroepen worden gegeven door vakdocenten uit de beroepspraktijk.

Engelstalige masters

Bekijk de 9 Engelstalige masteropleidingen die er aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid gegeven worden. Er zijn o.a. masters op het gebied van Europees en Internationaal recht, en de interdisciplinaire masteropleiding Law & Finance.

Gezondheidsrecht, Staats- en bestuursrecht en Strafrecht

Bij de master Publiekrecht kun je kiezen uit twee tracks: Staats- en bestuursrecht en Strafrecht. Daarnaast is er nog de zelfstandige masteropleiding Gezondheidsrecht.

Commerciële rechtspraktijk en Privaatrechtelijke rechtspraktijk

Wil je je privaatrechtelijke kennis verdiepen? Kies dan voor de track Commerciële rechtspraktijk of Privaatrechtelijke rechtspraktijk binnen de masteropleiding Privaatrecht.

Informatierecht

De master Informatierecht richt zich op een breed vakgebied, waarin het recht en actuele thema’s rondom informatie en technologie samenkomen.

Ervaringsonderwijs

In het ervaringsgerichte onderwijs van de Amsterdam Law Practice (ALP) passen studenten hun kennis van het recht toe op actuele vragen uit de praktijk.

Campus

De rechtenfaculteit van de UvA bevindt zich op de moderne Roeterseilandcampus in het centrum van Amsterdam.

Contactpersonen

Heb je een inhoudelijke vraag over een specifieke masteropleiding of mastertrack? Neem dan contact met ons op.