Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Masters Publiekrecht

Bij de UvA bieden we Gezondheidsrecht aan als zelfstandige masteropleiding. Daarnaast kun je binnen de master Publiekrecht kiezen uit twee mastertracks: Staats- en bestuursrecht of Strafrecht.

Staats- en bestuursrecht (een track binnen de master Publiek recht)

Waarom bestaan bepaalde regels? Waarom is er gekozen voor een bepaalde oplossing? Binnen het Staats- en bestuursrecht ga je op zoek naar antwoorden. Er is ook veel aandacht voor de praktische toepassing van het recht. Welke concrete gevolgen hebben regels in de praktijk? Botsen eventuele wijzigingen van deze regels met het rechtssysteem? En zou het misschien anders of beter kunnen?

Door de combinatie van verdieping en praktijk kun je concrete nieuwe rechtsvragen die ontstaan door alle nieuwe maatschappelijke veranderingen zelf beantwoorden. Er wordt veel aandacht besteed aan schrijfvaardigheid en debatteren.

Strafrecht (een track binnen de master Publiek recht)

Tijdens de mastertrack Strafrecht leer je op zelfstandige, kritische en creatieve wijze juridische problemen te analyseren en op te lossen. Deelgebieden die voorbij komen zijn opsporing en vervolging in Europees perspectief, het strafrechtelijk bewijsrecht en het strafrechtelijk sanctierecht.

Daarnaast kun je je verdiepen in het financieel en economisch strafrecht of het internationaal strafrecht. Wil je graag stagelopen? Daar zijn ook volop mogelijkheden voor.

Gezondheidsrecht

De master Gezondheidsrecht kent een brede benadering van het vakgebied, onder meer gebaseerd op de actuele onderwerpen in het werkveld. Je bestudeert de rechten van de patiënt, maar ook de inrichting van het zorgstelsel in Nederland.

De verhouding tussen recht en ethiek en de betekenis van internationale regelingen worden behandeld. In dat kader komen elementen uit het publiekrecht, privaatrecht en strafrecht in deze opleiding samen.