Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Master Privaatrecht

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Wil je een grondige verdieping van jouw privaatrechtelijke kennis? Dan is een van de tracks binnen de master Privaatrecht iets voor jou: Commerciële rechtspraktijk of Privaatrechtelijke rechtspraktijk.

Commerciële rechtspraktijk

In deze track van Privaatrecht verbreden en verdiepen we je kennis van het ondernemingsrecht. We besteden uitgebreid aandacht aan de verhoudingen binnen ondernemingen, personenvennootschappen en ondernemingsrechtelijke geschillenprocedures. Daarnaast leer je alles over het insolventierecht en het financieel recht.

In de praktijkgerichte module Insolventierecht en corporate finance leer je de grondbeginselen van ondernemingsfinanciering. Met de verdiepende keuzevakken, waarbij het accent bijvoorbeeld kan liggen op de internationale praktijk maar ook op vraagstukken op het gebied van fusies of onroerend goedrecht, kun je een deel van je opleiding zelf inrichten.

Privaatrechtelijke rechtspraktijk

De mastertrack Privaatrechtelijke rechtspraktijk biedt een grondige verdieping van de privaatrechtelijke kernvakken. Je stelt zelf een vakkenpakket samen binnen de twee profielen: Algemeen verdiepend privaatrecht en Sociaal verdiepend privaatrecht

Wil jij je tot ‘generalist’ ontwikkelen? Dan is het aanbod aan keuzevakken binnen het profiel Algemeen verdiepend privaatrecht een uitstekende basis om onder meer bedrijfsjurist, advocaat of rechter te worden. Heb jij belangstelling voor de bescherming van privaatrechtelijke belangen van werknemers en consumenten? En wil je je specialiseren tot jurist die deze belangen behartigt? Dan past het profiel Sociaal verdiepend privaatrecht goed bij jouw ambities.