Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Portret Nesrine Khalloufi

Naam: Nesrine Khalloufi
Leeftijd: 22
Studie: Rechten (UvA)
Minor: Togaminor (UvA)

'In mijn zoektocht naar een interessante minor, kwam ik eerst uit op Political Science. Maar de basisopleiding van Politicologie bleek in de praktijk toch niet bij me te passen. Toen ben ik overgestapt naar de Togaminor, een schot in de roos. Beroepsethiek en integriteit voor juristen is iets wat naar mijn mening heel belangrijk is in mijn vakgebied, maar tijdens mijn studie Rechtsgeleerdheid te weinig aan bod komt.  

In de rechtswinkel kan ik gelijk in praktijk brengen wat ik heb geleerd

Mijn minor was nog inspirerender dan ik van tevoren had gedacht. De hoorcolleges werden gegeven door hoogleraren uit de praktijk en in de werkgroepen ontstonden regelmatig levendige discussies. Hoofddocent beroepsethiek Iris van Domselaar werkte destijds mee aan een podcastreeks over de toeslagenaffaire, waarin zij sprak over de ethische aspecten. Omdat wij tijdens de lessen ook regelmatig de toeslagenaffaire behandelden, nodigde ze een aantal mensen van mijn werkgroep uit om mee te praten. Ik werd voor de podcast geïnterviewd over de rol van beroepsethiek in deze affaire. Heel leerzaam om te doen.

Inmiddels heb ik mijn minor afgerond en kan ik wat ik geleerd heb gelijk in praktijk brengen. Ik werk bij een Vrouwenrechtswinkel in Amsterdam waar vrouwelijke rechtenstudenten van de UvA gratis juridisch advies geven. Cliënten die bij mij komen met tuchtproblemen kan ik nu beter helpen.

Persoonlijk had ik mij misschien eerder moeten verdiepen in de verschillende minors die ik kon kiezen, dus aan andere studenten zou ik willen meegeven: begin op tijd met het inwinnen van informatie. Verder zie je dat veel mensen kiezen voor een verbredende minor en gaan voor een vak buiten hun faculteit. Natuurlijk een prima aanvulling, maar ik ben blij dat ik mijn kennis heb kunnen verdiepen met een specialistische minor binnen mijn vakgebied. Ik pluk er namelijk nu al de vruchten van.'