Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Proefstuderen: 27 november t/m 8 december 2023
Verdiep je in je favoriete opleiding

Zoek je nog bevestiging of de studie van jouw interesse de juiste keuze is, of twijfel je nog tussen twee studies? Kom dan Proefstuderen. De volgende editie van Proefstuderen vindt plaats van 27 november tot en met 8 december. Laat vast je gegevens achter en ontvang een e-mail zodra de inschrijving opent.

Wat houdt het in? 

  • Je komt naar de UvA en volgt een hoorcollege, practicum of werkgroep bij een studie van je keuze. Een aantal opleidingen biedt het Proefstuderen online aan.
  • Je mag meedoen aan meerdere Proefstudeerrondes. 
  • Je krijgt doorgaans geen algemene informatie over de opleiding, zoals informatie over het studieprogramma of carrièremogelijkheden. Als je daar meer over wilt weten, bekijk dan de opleidingsinfo op de UvA website, download een folder of doe mee aan de Bachelorweek.

Moet ik iets voorbereiden?

  • We verwachten dat je al wat meer weet over de opleiding, bijvoorbeeld door het volgen van een opleidingsronde tijdens de Bachelorweek, het bekijken van een video op de opleidingspagina of door het bestuderen van de webtekst.  
  • Voor sommige Proefstudeerrondes maak je van tevoren een opdracht of lees je een tekst ter voorbereiding. Deze ontvang je per e-mail na je aanmelding.

Voor wie?

Scholieren in 5/6 vwo en hbo-studenten die zich al hebben georiënteerd op een bacheloropleiding, bijvoorbeeld door een ronde tijdens de Bachelorweek te volgen. Proefstuderen is doordeweeks, dus vraag op tijd vrij van je school.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de opleiding, maar is Proefstuderen niet de activiteit waaraan je wilt meedoen? In de agenda vind je een overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten.            

Ben je er helemaal nog niet uit wat je wilt studeren, doe dan de UvA Studiescanner en laat je inspireren!

Hi. ik ben Honjia, heb je vragen over je studiekeuze? Stel ze mij of andere studenten direct via ons Instagram-account!
Stel je vraag via Instagram