Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Promotiekosten, beuzen en subsidies

Wanneer je als promovendus in dienst bent van de UvA, vraag je soms een aanvullende subsidie aan om bijvoorbeeld veldwerk in het buitenland te doen. Ook kan het voorkomen dat je aan het einde van je promotietraject een subsidie aanvraagt om na je promotie een carrière in de wetenschap voort te zetten.

Er bestaan legio subsidiemogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht van veel aangevraagde beurzen. Dit overzicht is geenszins compleet. Het is daarom raadzaam contact op te nemen met de coördinator van de Graduate School of het onderzoeksinstituut waar jouw vakgebied is ondergebracht. Zij kunnen je informeren over de meest relevante subsidieverstrekkers in jouw vakgebied.

Promotiekosten

In sommige gevallen is het mogelijk dat fees worden gevraagd aan externe promovendi, externe beursverstrekkers en/of externe financiers. Bijvoorbeeld voor het helpen bekostigen van werkplekken, onderzoeksfaciliteiten, scholing en onderwijs. Zulke fees en mogelijke vrijstellingen worden dan vermeld op de webpagina van de betreffende faculteit of onderzoeksinstituut.

Algemene subsidies

Nederlandse subsidieverstrekkers

Nederlandse Collectefondsen

Europese subsidieverstrekkers

Amerikaanse subsidieverstrekkers