Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De afdeling Documentaire informatievoorziening (DIV) van de UvA kan je aan een gewaarmerkte kopie van je diploma en cijferlijst helpen. Als je je diploma kwijt bent, kun je een extract of gewaarmerkte kopie uit het examenregister aanvragen. Ook kan de DIV een verklaring van afstuderen of inschrijving afgeven.

De DIV beoordeelt en verwerkt de aanvraag van documenten. En licht je aanvraag zo volledig mogelijk toe. De verwerking van de aanvraag duurt gemiddeld twee weken. Aan deze dienst zijn geen kosten verbonden.

NB: de registers tot ongeveer 1965 (datum/jaar verschilt per opleiding) zijn naar het Stadsarchief overgebracht en daar te raadplegen.

Kopie diploma of cijferlijst nodig

Als je in het bezit bent van je originele diploma en cijferlijst, kun je hiervan een gewaarmerkte kopie opvragen. Mocht je een Nederlandse cijferlijst hebben en een Engelstalige cijferlijst nodig hebben, dan dien je zelf een vertaling aan te leveren. Je kunt je diploma laten vertalen door het beëdigd vertaalbureau voor diploma's Univertaal of zoek zelf een vertaler via Bureau Wbtv.

Studeer je nog aan de UvA? Dan kun je zelf een Engelstalige cijferlijst opvragen via de Digitale Student Service Desk.

Vul onderstaand formulier in en voeg een scan van je diploma of cijferlijst en je legitimatiebewijs bij. Je kunt ook met je diploma of cijferlijst en je legitimatiebewijs naar de Central Student Service Desk gaan, dan wordt de kopie ter plekke gemaakt. 

Diploma of cijferlijst kwijt

Als je je diploma kwijt bent, kun je een extract of gewaarmerkte kopie uit het examenregister aanvragen. Het diploma wordt eenmalig uitgereikt, maar het extract geldt ook als een officieel bewijs van afstuderen. 

Wanneer je je cijferlijst niet meer hebt én na 1995 bent afgestudeerd, kun je een gewaarmerkte uitdraai van je cijferlijst ontvangen. Helaas zijn de lijsten vaak incompleet. 

Vul onderstaand formulier in en voeg een scan van je legitimatiebewijs bij. 

Ook is het mogelijk een digitaal uittreksel uit het diplomaregister van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) op te vragen. Deze service wordt door DUO gratis verzorgd. 

Verklaring van afstuderen of inschrijving nodig

In sommige situaties kan een (aanvullende) verklaring van afstuderen gewenst zijn: 

  • een (kopie van je) diploma of extract uit het examenregister is niet beschikbaar; 
  • een anderstalig document is nodig;
  • een kopie van je diploma of een kopie uit het examenregister is om een andere reden niet toereikend, bijvoorbeeld bij een visumaanvraag.

Mocht je een verklaring van inschrijving nodig hebben, bijvoorbeeld in het kader van een pensioenaanvraag, dan kun je onderstaand formulier gebruiken.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de DIV: 
E: baliediv@uva.nl

Bezoekadres: 
Maagdenhuis, 3e etage (kamer 3.22) 
Spui 21
1012 WX Amsterdam