Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Jaarverslag en jaarrekening 2014

Het Jaarverslag 2014 laat, in bijna 100 tabellen en trendgrafieken, zien hoe de Universiteit van Amsterdam er voorstaat.

Het jaar 2014 werd voor de UvA overschaduwd door het neerhalen van Malaysia Airlines vlucht MH17 op 17 juli, met vier leden van de academische gemeenschap van de UvA aan boord.

In 2014 bleef het aantal studenten en promoties ongeveer constant, evenals de inkomsten uit tweede en derde geldstroom. Er vielen de UvA geen Spinozapremies ten deel, maar des te meer persoonlijke grants uit de veni-vidi-vici ronde. Op het gebied van onderwijs is de UvA goed op weg met de in 2012 gemaakte afspraken met de politiek in Den Haag. Aankomende bachelorstudenten kregen in 2014 voor het eerst UvA Matching aangeboden: een kennismaking-vooraf met de opleiding en het onderwijs, bedoeld om de studiekeuze vooraf te testen.

Het jaarverslag 2014 laat in bijna 100 tabellen en trendgrafieken zien hoe de UvA er voorstaat.

Financieel eindigde 2014 in een tekort van 3,6 miljoen euro, ruim 18 miljoen beter dan de begroting. Het Huisvestingsplan werd in 2014 nagenoeg conform planning uitgevoerd. Het exploitatieresultaat in onderwijs en onderzoek bedroeg 15,6 miljoen euro boven de begroting. Omdat dit resultaat de afgelopen jaren steeds miljoenen hoger was dan begroot onderzoekt de UvA in de aanloop naar de begroting 2016 hoe voor onderwijs en onderzoek een reëlere en minder conservatieve begroting opgesteld kan worden.