Lezing: ‘Amsterdam draait door. Romantiek, uitputting en uitbuiting in de 24/7 stad’

24H centrum Universiteitskwartier

Op elk moment van de dag klinkt er in Amsterdam wel ergens muziek, rijdt er een taxi, wordt er een boodschap besteld – en binnen tien minuten thuisbezorgd. Wat betekenen die eindeloze mogelijkheden voor de stad en haar inwoners? Is de stad die 24/7 doordraait een ongekende vrijplaats, en zo ja, voor wie dan precies? Welke risico’s kleven er aan een grenzeloos stadsbestaan en op wie worden de kosten verhaald? En wat als niet langer de natuur bepaalt wanneer we rusten, wie of wat doet dat dan wel?  

Voor deze avond nodigt SPUI25 denkers en makers uit die zich zullen buigen over uiteenlopende aspecten van de oneindige stad; van de romantiek van een eindeloze uitgaansnacht, via de dunne lijn tussen prikkeling en overprikkeling, tot de gevolgen van een alles absorberend flitsconsumentisme. 

Sprekers: Jeroen Bergeijk, Claudi Bockting en als moderator Khadija al Mourabit. 

Datum: 14 mei 2022
Tijd: 19:00 - 20:00  
Locatie: Binnengasthuisstraat 9 (BG 3)

 

BG 3

Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA Amsterdam

Over 24H Centrum

De lezing ‘Amsterdam draait door. Romantiek, uitputting en uitbuiting in de 24/7 stad’ wordt georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam als onderdeel van 24H Centrum. Op 14 mei 2022 vindt 24H Amsterdam plaats in het centrum van Amsterdam. Op deze dag openen theaters, musea, kerken, winkels, bars, hotels en clubs hun deuren en organiseren talloze verrassingen en (gratis) activiteiten. Het is de perfecte kans voor Amsterdammers om de binnenstad te (her)ontdekken in slechts 24 uur.