Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Prof. dr. A.H.G. Rinnooy Kan is sinds 1 september 2012 universiteitshoogleraar Economie en Bedrijfskunde, met bijzondere aandacht voor veranderingsprocessen op micro- en macroniveau.
dhr. prof. dr. Alexander Rinnooy Kan
Foto: Christiaan Krouwels

Over de leerstoel

In een turbulente wereldeconomie is verandering de enige constante: voor landen en ondernemingen, voor burgers en bestuurders, voor werkgevers en werknemers. Economie en bedrijfskunde leggen van oudsher de analytische basis voor het veranderingsproces. Complexe onderhandelingen, vaak tussen meerdere partijen op meerdere niveaus, moeten het vervolg vormgeven. In beide fases liggen fraaie mogelijkheden voor onderwijs en onderzoek.

Over Alexander Rinnooy Kan

Alexander Rinnooy Kan (1949) studeerde wiskunde in Leiden en econometrie in Amsterdam. Hij werkte onder andere aan de Universiteit Delft en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij in 1980 hoogleraar operationeel onderzoek werd, in 1983 directeur van het Econometrisch Instituut en in 1986 rector magnificus. Tussendoor bekleedde hij gasthoogleraarschappen in onder andere Californië (Berkeley), Boston (MIT) en Philadelphia (Wharton School). In 2007 werd hij benoemd tot honorair hoogleraar Policy Analysis in the Private and Public Sectors aan de UvA.

Na zijn voorzitterschap van VNO (vanaf 1991) en VNO-NCW (vanaf 1995) trad Rinnooy Kan in 1996 toe tot de raad van bestuur van bank/verzekeraar ING, een functie die hij tot juni 2006 bekleedde. Hij was van 2006 tot 2012 kroonlid en voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.

Alexander Rinnooy Kan is getrouwd en heeft drie kinderen.

Bereikbaarheid

Prof. dr. A.H.G. (Alexander) Rinnooy Kan

Universiteitshoogleraar Economie en Bedrijfskunde