Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het Centrale Diversity Office bestaat uit een team van medewerkers die onder leiding van Machiel Keestra actief Diversiteit en Inclusie aan de Universiteit van Amsterdam bevorderen.

Ben je benieuwd wie er bij het Centrale Diversity Office werken? Leer ons hieronder kennen! Wil je met ons in contact komen? Mail naar diversity@uva.nl.

 • Meltem Halaceli (zij/haar)
  Meltem Halaceli CDO team UvA

  Sinds april 2020 werk ik bij het CDO-team als projectmanager. Momenteel doe ik het beheer van het volgende: het zomerprogramma Get Ready voor nieuwe eerstegeneratiestudenten; Homework Hub, een programma in het kader van maatschappelijke dienstverlening om gelijkheid in het voortgezet onderwijs in de gemeente Amsterdam te bevorderen, en ten slotte het mentoringprogramma Meet your Mentor, waarin masterstudenten met een achtergrond als etnische minderheid worden ondersteund in hun transitie naar de arbeidsmarkt. Naast mijn werk voor het CDO-team werk ik samen met de afdeling HR-beleid en -strategie aan beleid inzake diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit, zoals het Gender Equality Plan.

  Als gevolg van vooroordelen en doordat het mij ontbrak aan rolmodellen en passende begeleiding, heeft het een tijd geduurd voordat ik op de universiteit terechtkwam en een baan vond die past bij een academische graad. Met de programma’s die ik beheer zorg ik ervoor dat anderen niet dezelfde worsteling hoeven door te maken en dat geeft me enorme voldoening. Ik vind het belangrijk om mensen die ondervertegenwoordigd zijn de ruimte te bieden om hun verhalen te delen. Daarom organiseer ik ook literatuurprogramma’s, interview ik mensen met een achtergrond als etnische minderheid en schrijf ik over mijn familiegeschiedenis.

 • Machiel Keestra (hij/hem)
  Machiel Keestra CDO team UvA

  In Februari 2022 ben ik aangesteld als Centrale Diversity Officer. Als Centrale Diversity Officer maak ik me hard voor gelijkwaardigheid, inclusie en diversiteit binnen de universiteit. Samen met mijn team werk ik nauw samen met studenten, docenten en personeel om bewustzijn van diversiteit en inclusie te vergroten en om met hun netwerk en expertise waardevolle veranderingen in beleid en acties te ondersteunen die de diversiteit en inclusie in ons onderzoek, onderwijs en onze campuscultuur helpen vergroten.

  Mijn persoonlijke affiniteit met diversiteit en inclusie begon in mijn wetenschappelijke werk. Daarnaast heb ik samen met mijn partner de Keti Koti dialoogtafel opgericht. Hierbij brengen we mensen bij elkaar om persoonlijk te reflecteren op het koloniale verleden. Mijn doel is om samen een universiteit te vormen waarin iedereen kan excelleren, onafhankelijk van hun achtergrond en identiteiten.

 • Rozianna Maria (zij/haar)
  Rozianna Maria CDO team UvA

  Sinds juli 2022 ben ik management assistent bij het Centrale Diversity Office (CDO). Als rechterhand van Machiel Keestra ben ik het aanspreekpunt voor de praktische en administratieve zaken binnen het CDO. Hierbij heb ik contact met mensen op verschillende niveaus binnen de UvA. Deze mensen breng ik graag in verbinding.

  Diversiteit en inclusie zie ik als een uitdaging waarbij je sensitief moet zijn dat de wensen van de een de grenzen van de ander kunnen zijn. Ik ga op zoek naar een middenweg waarbij ik het belangrijk vind dat eenieder zich gehoord voelt en in hun waarde gelaten. Naast het CDO ben ik tevens werkzaam bij de Islamitische Theologische Faculteit (IUA) omdat ik het belangrijk vind dat moslims zich ook kunnen professionaliseren en vanuit Islamitisch perspectief een bijdrage kunnen leveren aan de pluriforme samenleving waarin we leven. 

 • Sarina Nooitgedacht (zij/haar)
  Sarina Nooitgedacht CDO team UvA

  Sinds april 2021 werk ik bij het CDO-team als student-assistent. Mijn belangrijkste rol is om het nieuwe initiatief van het CDO-team, de Homework Hub, te ondersteunen door de betrokkenheid van studenten bij maatschappelijke organisaties te vergroten. Samen met het CDO-team wil ik het bereik en de aanwezigheid van de Homework Hub op de campus en in Amsterdam uitbreiden. Daarnaast assisteer ik het team bij het uitvoeren van administratieve taken. In mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger bij mijn lokale kerk als jeugdleider.