Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Communities

Om ervoor te zorgen dat alle studenten en medewerkers zich thuis voelen op de Universiteit van Amsterdam, zijn er verschillende communities voor hen om zich bij aan te sluiten. Deze (sociale) netwerken bieden studenten en medewerkers een kans om anderen te leren kennen, samen te komen en hun ervaringen te delen.

Er zijn uiteenlopende communities die studenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam verwelkomen.

Jong UvA

Jong UvA is het netwerk voor jonge medewerkers van de UvA. Ben je UvA-medewerker en 35 jaar of jonger? Dan kun je je aansluiten bij Jong UvA.

UvA Pride

UvA Pride is een sociaal netwerk, kenniscentrum en emancipatiebeweging voor de LGBTQ+ community binnen de Universiteit van Amsterdam. Sluit je aan bij hun netwerk, stuur een leuk idee in voor een sociale activiteit of deel een interessant onderwerp voor een inhoudelijke bijeenkomst.

UvA IDEAs

UvA IDEAs is een platform dat gerund wordt door studenten met een functiebeperking die zich inzetten voor een toegankelijke en inclusieve UvA.  Ze zijn er voor alle studenten met een functiebeperking en/of chronische ziekte die graag gelijkgestemden willen ontmoeten.

Caribisch-Nederlandse studenten

Bij HvAnti helpen Caribisch-Nederlandse studenten elkaar met studeren, wonen en leven in Nederland. Leer op een leuke manier mensen kennen die ook nieuw zijn in Nederland of al een tijdje in Nederland wonen maar een Caribische achtergrond hebben, sluit je aan bij HvAnti.

Surinaamse studenten

Speciaal voor Surinaamse studenten die in Nederland willen studeren bestaat ‘Succesvol van Suriname naar de UvA’. Hiermee wil de universiteit zittende en aankomende Surinaamse studenten helpen en begeleiden voor, tijdens en na hun studie aan de UvA.

Ondersteuning voor vluchtelingen

Voor vluchtelingen die willen studeren aan de Universiteit van Amsterdam of bij de universiteit werkervaring op willen doen, bestaan verschillende initiatieven.

CARE Amsterdam

CARE is een initiatief dat ondersteuning en safe spaces biedt voor slachtoffers-overlevenden van seksueel geweld, studenten en medewerkers die worstelen met hun mentale gezondheid en BIPOC-studenten.