Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Mentorprogramma’s, talentprogramma’s en trainingen spelen een belangrijke rol bij het vergroten van diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid binnen organisaties. Daarom biedt de UvA verschillende programma’s en trainingen aan (toekomstige) studenten en medewerkers.
 • Voor wie bijna gaat studeren

  Get Ready! zomerprogramma

  Studeren is voor studenten die als eerste in hun familie naar de universiteit gaan vaak extra spannend. Nieuwe studenten die de UvA willen leren kennen voor hun studie om (extra) goed voorbereid te zijn voor hun opleiding, kunnen meedoen aan het driedaagse Get Ready! zomerprogramma.

 • Voor UvA-studenten

  Homework Hub

  Via Homework Hub kunnen UvA-studenten die graag willen bijdragen aan het inclusiever maken van het Amsterdamse onderwijs, stagelopen of meewerken bij een organisatie die zich hiervoor inzet. Homework Hub koppelt studenten aan een non-profit organisatie die bij hen past.

  Meet Your Mentor

  Het Meet Your Mentor programma koppelt derdejaars bachelor en masterstudenten met een niet-westerse achtergrond aan een mentor uit het bedrijfsleven. Zo kunnen studenten zich beter voorbereiden op het leven na hun studie en ontdekken wat er mogelijk is.

  'Een jaar geleden twijfelde ik enorm aan mijn studiekeuze. Doordat ik de eerste in mijn familie ben die aan de universiteit studeert, zorgden mijn twijfels voor extra spanning en stress. Ik had veel behoefte aan een mentor die mij kon ondersteunen tijdens deze onzekere periode.' – Seniha, psychologiestudent

  Baanbrekers

  Baanbrekers organiseert gezellige bijeenkomsten voor en door studenten die als eerste in hun familie naar de universiteit gaan, waar zij andere studenten met dezelfde ervaringen kunnen ontmoeten en samen aan hun (studie)talenten kunnen werken.

 • Voor UvA-medewerkers

  Mentorprogramma voor Talent

  Via het Mentorprogramma voor Talent helpen mentoren binnen de UvA een meer junior medewerker bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. In zes maanden bespreken zij de (carrière)vragen en keuzes die een mentee heeft.

  ‘Het programma bood me echt meer dan ik had verwacht, doordat het me over mijn academische carrière maar ook daarbuiten aan het denken zette.' – Gulnaz, universitair docent

  Talentprogramma gepromoveerde onderzoekers

  Via dit talentprogramma kunnen 7 gepromoveerde onderzoekers meedoen aan een meerjarig facultair traject, dat na succesvolle afronding resulteert in een bevordering tot universitair hoofddocent (UHD) met een vast dienstverband.

  Diversiteit en inclusie trainingen

  Naast mentor- en talentprogramma’s voor specifieke groepen binnen de universiteit, kunnen UvA-studenten en -medewerkers die zich verder willen verdiepen in diversiteit en inclusie ook trainingen en bijeenkomsten volgen. Bijvoorbeeld:

  • Culturele diversiteit
  • Inclusief werven en objectief selecteren
  • Je vooroordelen de baas
  • Actief luisteren
  • Grenzen, communicatie en consent

  Ook is diversiteit en inclusie een vast onderdeel van leiderschapsprogramma’s binnen de UvA, en bij onderwijsprogramma’s zoals de basiscursus didactiek, BKO en verdiepingscursussen van het Teaching & Learning Centre.