Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Veerkrachtige rechtvaardige samenleving

Implementatie Instellingsplan: themagerichte samenwerking

‘Veerkrachtige rechtvaardige samenleving’ is een van de vier thema’s die geselecteerd zijn vanuit het programma Themagerichte samenwerking. Dit programma geeft invulling aan de ambitie uit het Instellingsplan om onderzoek en onderwijs te vernieuwen via samenwerking, zowel tussen disciplines binnen de UvA als met externe partners. Het thema ‘veerkrachtige, rechtvaardige samenleving’ richt zich op het bevorderen van een rechtvaardige, stabiele en veerkrachtige samenleving, die het welzijn van haar burgers waarborgt.

Projecten

In april 2022 is een succesvolle call voor seed grants uitgezet. De stuurgroep, met vertegenwoordigers van alle UvA-faculteiten, heeft uit maar liefst 21 aanmeldingen 10 interessante interdisciplinaire en interfacultaire voorstellen geselecteerd. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder andere: openbare (wan)orde, ruimtelijke (on)gelijkheid, (de)polarisatie en migratie. In de zomer van 2022 zijn de onderzoekers van de winnende voorstellen van start gegaan.

De volgende projecten zijn geselecteerd:

Bijeenkomsten

Op 1 november 2022 vindt het Fair and Resilient Societies Network Event plaats om interdisciplinaire en interfacultaire samenwerking tussen onderzoekers bevorderen.

Stuurgroep

De stuurgroep voor het thema ‘veerkrachtige, rechtvaardige samenleving’ bestaat uit de volgende leden:

Prof. dr. A.H. (Agneta) Fischer

Voorzitter, FMG

Prof. dr. R.M.W.J. (Roel) Beetsma

Vicevoorzitter, FEB

Prof. dr. R.J.A. (Roger) Laeven

FEB

Prof. dr. J.E. (Judith) Rispens

FGw

Prof. dr. W.G.J. (Jan Willem) Duyvendak

FMG

Prof. dr. U. (Ulle) Endriss

FNWI

Prof. dr. M. (Marc) de Wilde

FdR

Prof. C.O. (Charles) Agyemang
FdG
c.o.agyemang@amsterdamumc.nl | +31 (0)20 566 1645

Contact

Neem voor meer informatie over de themabenadering voor een ‘veerkrachtige, rechtvaardige samenleving’ contact op met projectmanager Christina Feray-Ceulemans (e-mail: c.t.ceulemans@uva.nl).