Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dr. B.E.H. (Brigitte) ten Brink

Onderwijscoordinator WOP, docent en studieadviseur WOP
Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Programmagroep: Work and Organizational Psychology
Fotograaf: Henk Heijnen

Bezoekadres
 • Nieuwe Achtergracht 129
 • Kamernummer: 2.09
Postadres
 • Postbus 15919
  1001 NK Amsterdam
 • Profiel

  Achtergrond

  Na mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heb ik aan dezelfde afdeling mijn promotie-onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek richtte zich o.a. op de effecten van vervulling van het psychologisch contract op de betrokkenheid en inzet van werknemers, mogelijke verklarende mechanismen zoals vertrouwen en 'perceived organizational support' en de invloed van leiderschap op vervulling van het psychologisch contract. Oktober 2004 heb ik mijn proefschrift getiteld ‘Psychological contract: A useful concept?’ afgerond. Aansluitend heb ik als (senior) onderzoeksadviseur gewerkt bij een grote gemeentelijke organisatie. In april 2013 ben ik teruggekeerd naar de universiteit en sindsdien ben ik werkzaam bij de afdeling Arbeids- en Organisatiepsychologie. Binnen de programmagroep ben ik onderwijscoordinator, docent en studieadviseur.

  Onderwijs

  Binnen de afdeling ben ik betrokken (geweest) als docent, werkgroepbegeleider en/of coordinator bij uiteenlopende vakken zoals het eerstejaars vak Work and organizational psychology, de derdejaars bachelorvakken Motivation and work behavior en Recruitment, selection and work performance en het mastervak Human Resource Management and Psychological Assessment. Daarnaast begeleid ik studenten bij hun stage, bachelorproject en masterthese.

  Mijn interessegebieden zijn: psychologisch contract, organisatiebetrokkenheid, ervaren ondersteuning vanuit de organisatie (perceived organizational support) en rechtvaardigheid.

   

   

 • Nevenwerkzaamheden
  • Geen nevenwerkzaamheden
  • Geen nevenwerkzaamheden