Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Drs. P.J. (Paul) Koopman

Faculteit der Geesteswetenschappen
Fotograaf: onbekend

Bezoekadres
 • Binnengasthuisstraat 9
 • Kamernummer: 2.03
Postadres
 • Postbus 1605
  1000 BP Amsterdam
 • Profiel

  Coördinator ARTES

  The Amsterdam School for Regional and Transnational and European Studies combines humanities and social science-based approaches to the study of Europe and other world regions, and the relations between them.

  ARTES research engages with political, intellectual and institutional cultures in their national as well as transnational dimensions, as well as questions of cultural, linguistic and religious identities, and their representations in music, the visual and performing arts, and literature.

  Amsterdam School for Regional, Transnational and European Studies

  Coördinator Onderzoekschool Kunstgeschiedenis (OSK)

  De OSK beoogt gespecialiseerd onderzoek op het gebied van de kunstgeschiedenis in stand te houden en te bevorderen door middel van haar onderwijsprogramma en de bijeenkomsten die zij regelmatig organiseert voor haar leden. Het onderwijs is gericht op studenten van de researchmasters en promovendi die werken aan een dissertatie. Voor beide groepen worden elk jaar specifieke cursussen aangeboden die bedoeld zijn om hun vaardigheden als onderzoeker verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn er binnen de OSK zes verschillende secties actief die zich concentreren op specifieke aandachtsgebieden binnen het onderzoek, te weten: Architectuur & Stedenbouw; Atelierpraktijken en Geschiedenis van de Kunstproductie; Historische Binnenruimten en Kunstnijverheid; Italië-studies; Moderne en Hedendaagse Kunst; Oude Kunst. Elke sectie ontplooit haar eigen activiteiten om samenwerking en onderzoek te bevorderen.

  Onderzoekschool Kunstgeschiedenis (OSK)

  Algemeen coördinator UvA-onderzoekscholen en promovendi-onderwijs

  De Faculteit der Geesteswetenschappen UvA heeft het penvoerderschap voor vier landelijke onderzoekscholen:

  • Landelijke Onderzoekschool Taalwetenschap (LOT)
  • Netherlands Institute for Cultural Analysis (NICA)
  • Onderzoekschool Kunstgeschiedenis (OSK)
  • Research School of Media Studies (RMeS)

  Ik bied als algemeen coördinator de Dean of the Graduate School FGW-UvA en de directies van de vier onderzoekscholen beleidstechnische ondersteuning voor het landelijk onderwijs aan promovendi en ReMa-studenten op het gebied van de geesteswetenschappen.

  Landelijke Onderzoekschool Taalwetenschap (LOT) NICA Onderzoekschool Kunstgeschiedenis (OSK) RMeS Graduate School for Humanities
 • Nevenwerkzaamheden
  • Geen nevenwerkzaamheden