Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Drs. B. (Barbera) Rosenhart-Meurs

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Programmagroep: Social Psychology
Fotograaf: Barbera Rosenhart

Bezoekadres
 • Nieuwe Achtergracht 129
 • Kamernummer: 2.26
Postadres
 • Postbus 15900
  1001 NK Amsterdam
 • Profiel

  Barbera Rosenhart

  Universitair docent en gedragswetenschappelijk trainer. Ze heeft in 1992-1993 de trainersopleiding gevolgd bij het Social Skills Lab, wat later de naam Training & Development heeft gekregen. Na haar afstuderen heeft ze als trainer enkele trainingen verzorgd aan de UvA en aan de VU als freelance trainer. Daarna heeft ze als trainer/adviseur gewerkt bij het commerciele opleidingsbureau Circon. Hier gaf ze trainingen in onder andere managementvaardigheden, coaching, competentiemanagement en had als belangrijkste thema het omgaan met agressie en bedreigende situaties. Daarna heeft ze het commerciele leven weer verruild met Training & Development waar ze trainingen gaf en zorg draagde voor de dagelijkse organisatie. Daarna is ze bij het HBO terecht gekomen, waar ze bij de opleiding Management, Economie en Recht naast trainer ook studiebegeleider en coordinator studieloopbaanbegeleiding was. Sinds 2009-2010 is ze weer werkzaam bij Training & Development.
  De belangrijkste taken zijn het opleiden en superviseren van studenttrainers in de Training and Development Mastertrack en het coordineren.

  Training & Development biedt de volgende trainingen:


  Psychological Communication
  In het Engelstalige of Nederlandstalige van Psychological Communication komt zowel persoonlijke als professionele gespreksvoering aan bod. Het is een training die aandacht besteed aan het verwerven van professionele gespreksvaardigheden, kennis en zelfinzicht. Bovendien wordt er geoefend en gereflecteerd op  eigen gedrag in alledaagse situaties. Hiermee wordt een basis gelegd voor de veel voorkomende dyadische gespreksvoering in de beroepsuitvoering als psycholoog.

  Masteropleiding Training and Development
  De selectieve mastertrack Training and Development  leidt studenten theoretisch en praktisch op voor het beroepsveld van Psycholoog-Trainer. De nadruk in de opleiding ligt op het verwerven van praktische, didactische vaardigheden en het adequaat kunnen functioneren in de rol als trainer. Nadat de studenten de opleiding doorlopen hebben in het Trainerspracticum, geven zij als stage het Gesprekspracticum. De stage wordt d.m.v.  supervisies begeleid. Na de stage leert de student meer van het ontwikkelproces in de cursus Ontwikkelen van Trainingen. Daarnaast verdiepen de studenten zich in een trainingsgerelateerd onderwerp tijdens de masterthese. Meer informatie is te vinden op onderstaande link:

 • Nevenwerkzaamheden
  • Geen nevenwerkzaamheden