Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dr. ir. G.P.C.M. (Karin) van de Sande

UvA Services

Bezoekadres
 • Science Park 904
 • Kamernummer: B0.159
Postadres
 • Postbus 1214
  1000 BE Amsterdam
 • Profiel

  Karin van de Sande werkt sinds januari 2013 binnen het subsidie team van Innovation Exchange Amsterdam (IXA), het technology transfer office van de UvA. Het subsidie team informeert wetenschappers van de gehele UvA over subsidie mogelijkheden en ondersteunt bij het aanvragen van subsidies voor onderzoek.

  Karin van de Sande ondersteunt aanvragen voor persoonlijkie subsidies (vernieuwingsimpuls, ERC), voor academische samenwerkingen en voor publiek private samenwerkingen. Ze geeft advies aan een aantal van de FNWI instituten: SILS (samen met Annette Dirac), IoP en ILLC.

  Karin werkt sinds 2003 bij de UvA, eerst als instituutssecretaris van het SILS, daarna bij bureau kennistransfer, waar ze heeft gewerkt aan octrooien en business development, en nu actief is in subsidie ondersteuning. Hiervoor heeft ze bij de Universiteit van York gewerkt als manager van het Arabidopsis functional genomics project GARNet.

  Haar wetenschappelijke achtergrond bestaat uit een postdoc (met een Marie Curie beurs in FP5) aan de Universiteit van York, waar ze onderzoek deed aan vertakking van planten, in het model Arabidopsis. Hiervoor deed ze promotie onderzoek aan de Universiteit van Wageningen, waar ze onderzoek deed naar de rol van het vroege nodulinegen ENOD40 in de vorming van symbiotische wortelknolletjes op de wortels van vlinderbloemige planten (ze bezocht ook regelmatig het MPI voor plantenveredelingsonderzoek in Keulen om hier proeven te doen voor dit promotie onderzoek).

   

   

   

   

 • Nevenwerkzaamheden
  • Geen nevenwerkzaamheden