Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

B. (Benthe) van Wanrooij MSc

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Programme group: Educational Sciences
Fotograaf: Jari van Gaal

Bezoekadres
 • Nieuwe Achtergracht 127
Postadres
 • Postbus 15776
  1001 NG Amsterdam
 • De kansenstructuur naar en in het hoger onderwijs

  Het doel van dit PhD-onderzoek is om de mechanismes die van invloed zijn op ongelijke toegang tot het hoger onderwijs in Nederland bloot te leggen. Het onderzoek focust zich op het zichtbaar maken van de kansenstructuur tot het hoger onderwijs, vanuit het perspectief van de (toekomstige) student - in primair, voortgezet en hoger onderwijs. Het doel is de expliciete en impliciete obstakels die sommige groepen studenten mogelijk tegen komen in hun weg naar het hoger onderwijs te weergeven. Daarnaast kijkt het onderzoek naar de keuzes die deze studenten maken, en de strategieën die zij hanteren, in reactie op deze obstakels. 

  Het onderzoek is onderdeel van het onderzoeksprogramma Toegankelijkheid hoger onderwijs voor, door en na de poort. Het wordt gefinancieerd door NRO Praktijkgericht onderwijsonderzoek - langlopend.

  De (co-)promotors betrokken bij dit onderzoek zijn prof. dr. Monique Volman en dr. Louise Elffers. 

 • FMG Vertegenwoordiger

  Sinds 1 november 2021 ben ik promovendi-vertegenwoordiger in de Centrale Promovendiraad (CPC) namens de Faculteit Maatschappij & Gedrag. In deze council worden de belangen behartigt van alle UvA-promovendi. 

  In deze rol zit ik ook de FMG PhD Council voor, waarin promovendi van alle onderzoeksinstituten zijn aangesloten, om op facultair niveau belangen te behartigen. 

  Ben je geïnteresseerd in mijn werkzaamheden binnen deze rol, of kom je graag eens in contact over promovendi-belangen? Stuur dan gerust een mail of app. 

 • Nevenwerkzaamheden
  • GroenLinks
   Kandidatencommissie intern