Weenink, E. F. J., Matthijs, H. C. P., Schuurmans, J. M., Piel, T., van Herk, M. J., Sigon, C. A. M., Visser, P. M., & Huisman, J. (2021). Interspecific protection against oxidative stress: Green algae protect harmful cyanobacteria against hydrogen peroxide. Environmental Microbiology, 23(5), 2404-2419. https://doi.org/10.1111/1462-2920.15429[details]
Weenink, F. J., Luimstra, V. M., Schuurmans, J. M., van Herk, M. J., Visser, P. M., & Matthijs, H. C. P. (2015). Combatting cyanobacteria with hydrogen peroxide: A laboratory study on the consequences for phytoplankton community and diversity. Frontiers in Microbiology, 6, [714]. https://doi.org/10.3389/fmicb.2015.00714[details]
Weenink, E., & Matthijs, H. C. P. (2014). Selective killing of cyanobacteria in aquatic ecosystems with hydrogen peroxide. Poster session presented at The 9th European Workshop on the Molecular Biology of Cyanobacteria, .
De UvA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken voor het functioneren, meten en optimaliseren van de website. Ook worden er cookies geplaatst om bijv. YouTube filmpjes te kunnen tonen en voor marketingdoeleinden. Deze laatste categorie betreffen de tracking cookies. Uw internetgedrag kan worden gevolgd door middel van deze tracking cookies. Door op “Accepteer alle cookies” te klikken gaat u hiermee akkoord. Lees ook het UvA Privacy statement
Noodzakelijk
Cookies noodzakelijk voor het basisfunctioneren van de website. Deze cookies worden bijvoorbeeld ingezet om het inloggen voor studenten en medewerkers mogelijk te maken.
Noodzakelijk & Optimalisatie
Cookies die worden geplaatst om anoniem gegevens te verzamelen over het gebruik van de website om deze te verbeteren.
Noodzakelijk & Optimalisatie & Marketing
Cookies die in staat stellen bezoekers te volgen en van gepersonaliseerde advertenties te voorzien. Externe advertentienetwerken verzamelen individuele gegevens over internetgedrag. Selecteer deze categorie om YouTube video's te kunnen kijken.