Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Tijdens het congres Future Talks 019 in het Design Museum in München presenteren onderzoekers en alumni van de UvA de resultaten van hun onderzoek op het gebied van Conservering en restauratie van moderne en hedendaagse kunst. Het gaat om onderzoekers van de Amsterdam School for Heritage, Memory and Material Culture (AHM) en alumni van de specialisatie Contemporary Art van de master en het Advanced Professional Programme Conservering en restauratie.

Future Talks 019

Future Talks 019 is een tweejaarlijks congres rond internationale onderzoeksprojecten en case studies op het gebied van actuele conserveringsbehandelingen van moderne materialen in design en moderne kunst. Tijdens de zesde editie van het congres, dat plaatsvindt van 11 tot en met 13 november, spreekt Hedwig Braam over haar onderzoek naar het polijsten van hoogglanzende oppervlakken, Alice Watkins over fotogrammetrie en beschilderde buitensculpturen, en Laura Wolfkamp over op water gebaseerde reinigingsmethoden voor siliconenrubber. Hun begeleiders Evelyne Snijders en Sanneke Stigter leveren een bijdrage als co-auteurs, net als Maarten van Bommel voor promovendus Anna Laganà, die haar werk over het verlijmen van transparante Perspex objecten zal presenteren. Alumna Carien van Aubel ten slotte presenteert de eindresultaten van Project Plastics.

Meer informatie is te vinden op de congreswebsite: https://dnstdm.de/en/future-talks-019/

Conservering en restauratie aan de UvA

De tweejarige master Conservation and Restoration of Cultural Heritage is een interdisciplinaire opleiding gericht op studenten met een passie voor cultureel erfgoed die theorie en praktijk willen combineren. Het programma kent negen specialisaties en een track Technical Art History. Na afronding van de master kunnen studenten via een tweejarig Advanced Programme de opleiding tot restaurator voltooien. De UvA biedt als enige in Nederland een opleiding tot restaurator die voldoet aan de Europese normering.

Conservering en restauratie aan de UvA