Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De High Energy Physics Division van de European Physical Society heeft de tweejaarlijkse Outreach Prize toegekend aan UvA-IoP-natuurkundige Jay Armas. Armas ontvangt de prijs voor zijn buitengewone combinatie van activiteiten op het gebied van wetenschapscommunicatie, en in het bijzonder voor de evenementenreeks ‘Science & Cocktails’.
Science & Cocktails
Science & Cocktails

Science & Cocktails is een initiatief dat wetenschap en entertainment dichter bij elkaar brengt door een reeks publiekslezingen te organiseren, verweven zijn met muziek- en kunstvoorstellingen en natuurlijk cocktails. Armas begon in 2010 in Kopenhagen met het concept. Het is sindsdien uitgegroeid tot een geregistreerde non-profitorganisatie gewijd aan het verbeteren van de popularisatie van wetenschappelijk onderzoek onder een algemeen publiek - met regelmatige evenementen in Amsterdam, Brussel, Kopenhagen, Aarhus en Johannesburg.

Jay Armas
Jay Armas

Armas’ initiatief won eerder al de Genius Prize voor wetenschapscommunicatie van de Deense Vereniging voor Wetenschapsjournalisten. De EPS-HEPP Outreach Prize onderschrijft nogmaals het succes van deze populairwetenschappelijke evenementenreeks. De Outreach Prize wordt elke twee jaar toegekend, voor een buitengewone outreachprestatie, waaronder ook educatie en het bevorderen van diversiteit worden gerekend, in samenhang met de hoge-energiefysica en/of astrodeeltjesfysica.

Armas krijgt de prijsop 21 augustus 2023 uitgereikt tijdens de EPS-HEP-conferentie (21-25 augustus) op de Universiteit van Hamburg.