Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Skeletten op het Science Park

Astrids studententeam werkte aan een casus van het Allard Pierson Museum, dat verantwoordelijk is voor alle museum-objecten die op de UvA-campussen worden tentoongesteld. "Ze waren bezorgd over twee skeletten die op het Science Park stonden. Ze vroegen ons een nieuwe opstelling te bedenken om ervoor te zorgen dat de skeletten deel blijven uitmaken van het dagelijkse studentenleven en tegelijkertijd goed beschermd en bewaard blijven." Op basis van gebruikersinterviews in de gemeenschappelijke ruimte waar de skeletten staan, kwamen de studenten met een plan bestaande uit een nieuw displayontwerp, een informatieve website en een kerstversieringsactiviteit. "Deze activiteit was bedoeld om informele gesprekken en feedback van studenten en personeel te stimuleren, maar ook om meer aandacht voor de skeletten te creëren."

De resultaten

Zowel de gemeenschap als de conservatoren van het Allard Pierson Museum waren erg blij met hun plan. "We hebben het Allard Pierson Museum onlangs ons eindrapport overhandigd, met daarin een volledig conditierapport van de skeletten en suggesties over hoe ze in de toekomst het best bewaard kunnen worden. We hebben met succes aandacht gecreëerd voor de skeletten in de ruimte waar ze staan, wat er hopelijk voor zal zorgen dat gebruikers ze met zorg behandelen totdat een nieuw tentoonstellingsontwerp kan worden gerealiseerd." Astrid is benieuwd naar de toekomst van de skeletdisplay. "Ik ben erg benieuwd of het nieuwe ontwerp in de toekomst gerealiseerd zal worden. Dat zou de ideale uitkomst zijn, al vraagt dat wel veel samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden.

De kern van placemaking

Astrid legde uit dat ze veel heeft geleerd tijdens de cursus. "Ik denk dat projectmanagement er een groot deel van uitmaakte: hoe je snel van idee tot actie komt. Dit was nodig vanwege de beperkte tijd, aangezien de cursus maar een half semester duurde." Ze is erg positief over het werken in een groep die bestaat uit mensen met verschillende achtergronden en specialismes.

Voor mij is dat de kern van placemaking: een plek of situatie vanuit veel verschillende perspectieven bekijken om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen, en vervolgens oplossingen te creëren die de gemeenschap verrijken. Astrid Ourø Andersen