Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Er gebeurt iets geks op straat en andere voorbijgangers zien het ook. Maar, niemand reageert. Het zijn hoogstens blikken die elkaar kruisen. Hoe ontmoet je elkaar in de publieke ruimte wanneer je een situatie niet gelijk als conventioneel kunt bestempelen? Dat is wat videokunstenaar Anna Theunissen bevraagt met haar installatie 'Iza noticing something'.

Kerngegevens van evenement EXPOSITIE// The City as a Black Box: It's About Noticing Something
Startdatum
28 september 2023
Einddatum
19 oktober 2023
Locatie
BG 3
Ruimte
VOX-POP

The City as a Black Box: It's About Noticing Something

Donderdag 28 september openen we de expositie 'The City as a Black Box: It's About Noticing Something' om 17.00 uur, met een inhoudelijk programma en een borrel bij VOX-POP. De tentoonstelling is te zien tot en met 19 oktober. Dan sluiten we de expositieperiode feestelijk af.

De installatie is het resultaat van een artistiek onderzoek naar hoe we ons verhouden tot elkaar wanneer onze omgeving moeilijk te duiden is door gekke gebeurtenissen op straat. In haar videoinstallatie toont ze de vervreemding die daarbij ontstaat. Ongemak, spontane handelingen en de rigide ruimtelijke ordening vallen samen in absurde scenes.

De tentoonstelling zal feestelijk geopend worden op 28 september. Meer informatie over dat programma vind je hier

Over Anna Theunissen 

Als fotograaf combineert Anna openhartige portretten van haar huisgenoten, buren en vrienden met haar observaties op straat. Door de dynamiek van het straatleven te vermengen met de individuen die zij tegenkomt creëert Anna verhalen waarin zij op zoek gaat naar de nuances waar de scheiding tussen privé en publiek vervaagt. De stad dient als podium voor deze toevallige ontmoetingen, waar we elkaar op onvoorziene en fantasierijke manieren ontmoeten. In haar werk worden de mensen personages in een wereld van vluchtige verbindingen en onzekere verbintenissen. Ondanks het gebrek aan duidelijkheid in onze relaties, blijven we eindeloos verbonden terwijl deze momenten samenkomen, uit elkaar vallen en vervagen met de tijd. Elk moment vormt het decor voor de volgende onverwachte ontmoeting. 

Praktische info 

De tentoonstelling is van maandag tot en met vrijdag te zien bij VOX-POP van 09.00 tot 17.30 uur.  Toegang is gratis. Adres: Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA, Amsterdam.