Centrum Urban Mental Health

van complexiteit tot actie

Het centrum Urban Mental Health (UMH) heeft tot doel nieuwe inzichten te bieden wat betreft de geestelijke gezondheid in een grootstedelijke setting en deze te verbeteren door gerichte interventies gebaseerd op die inzichten.

Hierbij wordt een breed perspectief gekozen via een zogenoemde ‘complexiteits benadering’ waarin de dynamiek wordt betrokken tussen factoren die een rol spelen bij geestelijke gezondheid en gerelateerde problematiek in een stedelijke context. Hierbij is speciale aandacht voor de gemeenschappelijke en unieke factoren bij grootstedelijke geestelijke gezondheidsproblematiek (verslaving, angst en depressie) een rol spelen, en hoe die te voorkomen of op te lossen.

Het Centrum voor Urban Mental Health (UMH) is een van de onderzoekszwaartepunten (RPA) van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dit samenwerkingsproject is ingebed in drie van haar faculteiten. Zo kan optimaal gebruik gemaakt worden van de kennis en vaardigheden aanwezig binnen de Faculteiten Natuurkunde, Wiskunde en Informatica (FNWI), Maatschappij en Gedragswetenschappen (FMG) en Geneeskunde (A-UMC), in samenwerking met het Institute for Advanced Study van de UvA (IAS).

Volg ons op Twitter