Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
 • Deze UvA-studenten en –alumni doen mee aan de Olympische Spelen in Parijs

  Het wordt een bijzondere tijd, met name voor de UvA-studenten en -alumni die deel uitmaken van de hockey-, atletiek-, turn- en roeiteams.
  Lees meer
 • Hoe bewaar je digitale kunst?

  Het conserveren van moderne, software-gebaseerde kunst zit vol met uitdagingen. Kun je een digitaal kunstwerk nog exposeren als de software of de computer niet langer bruikbaar is, of de handleiding er niet meer is?
  Lees meer
 • Van linedancen tot deepfake-quiz: UvA-onderzoek op Lowlands

  UvA onderzoekers zijn dit jaar weer te vinden in de labs bij Alpha op Lowlands 2024 als onderdeel van het wetenschapsprogramma.
  Lees meer
 • Democratie, technologie & sociale media

  Technologie heeft in de loop der jaren een revolutie in de media ontketend. Leidt het groeiende aantal informatiebronnen tot minder vertrouwen?
  Lees meer

Onderzoek

De UvA is een van de meest vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten in Europa. We doen onderzoek dat ertoe doet en maken de verbinding tussen wetenschap en maatschappij.
Werken bij de UvA
Ben jij klaar voor de volgende stap? Sluit je bij ons aan. We bieden een open, creatief en internationaal werkklimaat met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Over de UvA

De UvA hoort tot Europa’s beste universiteiten. Met ruim 40.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi zijn we een intellectueel knooppunt in de wereld.