Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Is het brein een computer? Om de hersenen als computer te begrijpen moeten we tijd en actie centraal stellen als basis van intelligent gedrag. Dit stelt Sander Bohté in zijn oratie.

Kerngegevens van evenement Het brein als computer
Datum
6 november 2019
Tijd
16:00
Bohté, Sander, hoogleraar FNWI, Cognitieve Neurobiologie
Sander Bohté (foto: Dirk Gillissen)

Tegenwoordig worden de hersenen vaak uitgelegd als computer. Via je ogen wordt de informatie naar je hersenen gestuurd, en als deze informatie belangrijk is, dan slaan je  hersenen dat op. We zijn dan op zoek naar de regels die deze slimme computer gebruikt om te berekenen welke acties te ondernemen in allerlei omstandigheden op basis van wat we zien, voelen en horen, gecombineerd met geleerde informatie uit het verleden. De aanname is dat er dergelijke slimme regels zijn, en dat we ze compact genoeg kunnen beschrijven om de principes voor mensen begrijpelijk te krijgen.

Hoever zijn we inmiddels met het beantwoorden van deze vragen? En wat kunnen we leren van de recente ontwikkelingen in de Kunstmatige Intelligentie, en dan specifiek ‘Deep Learning’? En wat weten we nog niet? Bohté gaat onder meer in op deze vragen.

Dhr. prof. dr. S.M. Bohté, hoogleraar bijzonder hoogleraar Cognitieve Neurobiologie: Het brein als computer.

Deelname

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 WN Amsterdam