Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De toekomst van onze stedelijke mobiliteit is meervoudig. En ze worden steeds meer betwist. Hoe kunnen we meer reflexief worden ten aanzien van mobiliteitsinnovaties? Deze vraag beantwoordt Marco te Brömmelstroet in zijn oratie op 3 juni.
Kerngegevens van evenement Mobiliteit als algoritme
Datum
3 juni 2022
Tijd
16:30
Marco te Brömmelstroet. Foto: Dirk Gillissen

In deze oratie zal Marco te Brömmelstroet uitleggen waarom mobiliteitstaal belangrijk is en de plannen ontvouwen voor de nieuwe leerstoel Urban Mobility Futures. De leerstoel heeft als doel de relevantie van constructief-kritische sociale wetenschappen in de lopende debatten rond mobiliteitsinnovaties te vergroten. De oratie legt de belangrijkste narratieven bloot die ten grondslag liggen aan ons denken over mobiliteit als samenleving en problematiseert het gedepolitiseerde karakter hiervan. In plaats van dit als vanzelfsprekend te beschouwen, is er dringend behoefte om dit te betwisten, om actief op zoek te gaan naar alternatieve narratieven en om krachtige kandidaten in staat te stellen om andere mobiliteitstoekomstbeelden te creëren.

Prof. dr. M. te Brömmelstroet, hoogleraar Urban Mobility Futures: Mobility as algorithm: Why we should and how we can contest our urban mobility futures.

Deze oratie is hier live te volgen.

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 WN Amsterdam